Rózsaszín hajjal nem jár a borravaló

Szerző: beautyFY

Már előre látom az érveket, hogy ugye mindenki annak ad borravalót, akinek akar, úgyhogy lehet kussolni. Meg egyébként is „hol a kontent?„. Ami részben persze igaz. De azért egy percre álljunk meg, ugyan.

Mert a lenti történet két okból tanulságos. Az egyik, hogy jól szemlélteti, mennyire előítéletesek az emberek nemhogy bőrszín, de még hajszín vonatkozásában is. A másik, hogy ha még így is van, miért kell tök indokolatlanul arcul csapni (verbálisan nyilván) azt, aki nekik nem tetsző? És nem kell ehhez még különösebb inger sem, elég, ha beülnek valahova egy hambira.

A sztori az USA-ból való, közelebbről Iowából, ahol Taelor Beeck, a Zombie Burger egyik üzletének – egyébként közkedvelt – munkatársa szolgált ki vendégeket az egyik asztalnál. Taelor Beeck haja rózsaszín, nagyjából ilyen:

pink_03

A kép bal oldalán pedig látható is rögtön az esemény tárgya maga, egy nyugta, a 17 dollár fizetendőről, ami alá a rokonszenves vendégek a következőt írták: „borravaló csak normális kinézetű embereknek jár”.

Muhahaha. Érted! Vagyis akiknek nem rózsaszín a hajuk! Haha! Luzer pinkhajú, jól megszívta!

Adódik a kérdés: ezt most így hogy? A vendéglátóipari egység tulajdonosa egyébként tett is egy közleményt, hogy kiállnak a staff mellett, meg ilyesmi, amivel persze egyetértünk. Mekkora mák, hogy itthon soha nem fordulhat elő olyan, mint ezeknél az intoleráns, maradi amerikaiaknál. Király.

 

Forrás: Mashable

 

Itt van még jó kis kontent