Új dimenziót nyit egy brit ruha a lusták életében

Szerző: Narin

Az óraátállítás viszontagságait nekünk kompenzálja a húsvét, a száz tonna kaja, a hetven liter belénk diktált pálinka és az ittasan császkálás lehetősége házról házra. De mi a helyzet a britekkel? Ők hogyan vészelték át? Mondjuk egy takaruhával? Igen, talán.

 

Úgy néz ki, minden nemzet közül a britek tűrik a legrosszabbul, hogy a vasárnapi (március 27.) óraátállítással 60 egész percet veszítenek az életükből (jó, ez nyilván túlzás). És még rá is játszanak, legalábbis a Jurys Inn nevezetű szállodalánc biztosan, népének ugyanis úgy próbált kedveskedni a vendéglátó cég, hogy terveztetett egy új, az öltöny és a paplan attribútumait elegyítő ruhát. (Az eredeti elnevezés a suit (öltöny) és duvet (paplan) szavak összekutyulásából jött: SUVET. Fordítási javaslat: takaró+ruha=TAKARUHA.)

Az ötlet megvalósításához a motivációt annak a felmérésnek az eredménye adta, melynek adatfelvétele során 2.500 britet kérdeztek meg a témával kapcsolatban. Ennek során ugyanis kiderült, hogy az alanyok bő felének (56%) már maga a reggeli felkelés problémát fog jelenteni az óravesztést követő hétfőn, sokan mások (42%) alváshiányra panaszkodtak, jó páran (40%) nehezményezték a paplanon kívüli szobahőmérsékletet, illetve nem elhanyagolható létszámban voltak azok (30%), akik az előttük álló munkanap létjogosultságát kérdőjelezték meg („Mi a francért kell bemenni?!”). És ezek még csak a legkiemeltebb parák a listán. Érdekesség: 54%-uk zsigerből vágja már, hogyan kell szundira nyomni az ébresztőt, és 28%, nos, szimplán baromi lusta, vagyis nehezen mászik ki a pihe-puha ágyból. Na, nekik ennyi gondjuk lesz hétfőn, amikor te már a 3. locsolóversnél és 6. felesnél fogsz járni.

A híres jelmeztervező, Wendy Benstead és a Jurys Inn tehát alapos okkal feküdt neki a projektnek, és közösen valami egészen fantasztikusat, már-már korszakalkotót kreáltak. Egy öltözéket, ami egyszerre „divatos” és kényelmes. Főleg, ha stresszes a melód, és narkolepsziás vagy, ebben ugyanis BÁRHOL lehet aludni. Bár mindez még csak ötlet, de ha meglesz a kellő érdeklődés, akkor jöhet a prototípus, majd az első limitált széria. Drukkok!

Muzsika és fotók

https://www.youtube.com/watch?v=H4JMPKJ8PbI

2

Kontraszt. Mindenki gyászolja a hétvége elmúlását, míg te fehér takaruhában flangálsz.

3

Induljon a nap? Csak mert a nap angolul szunyát jelent. Confused.

4

Vajon gyártanak majd hozzá huzatot is?

5

Alvajárás level 99.

6

„Ha összenyálazod az új ruhám, esküszöm, hogy nem kapsz tejet a teádba!”

7

Igazából extrém sportokhoz is kiváló viselet: ha elesel, nem leszel bibis.

 

Forrás: boredpanda

Itt van még jó kis kontent