Bro Guide

5 frizura annak, akinek nem a fiatalosság a lényeg

By  | 

Mi van akkor, ha téged is utolérnek az évek, és már nem érzed magad olyan fiatalnak, mikor még csak tanultad, hogyan kell leszólítani a lányokat? Kovácsolj a korból előnyt: ne kiégett veterán legyél (főleg, mert még távolról sem vagy az), hanem válaszd a finom, gentleman külcsínt!

 

Ha “negyveniksz” éves korodra sikerült megemészteni, hogy öregszel, és “le a pánikkal!” alapon végre összekapartad magad, nem árt, ha a korodhoz méltó frizurát választasz. Olyan megoldásra gondolunk, ami James Bondosan tökös, amiért a nők is döglenek, de az üzleti életben is prímán megállja a helyét.

Fessed-e?

Már amennyiben őszülsz, persze. A nők nagy hányada szerint az őszülő halánték érettséget és férfiasságot sugall, az amerikai Glamour felmérése szerint

a nők 63%-a tartja feltétel nélkül vonzónak az őszes hajat,

további 30%-a pedig akkor, ha megfelelő stílussal párosul. Mindössze a nők 4%-a mondja (Négy. Százalék.), hogy az ősz haj egy az egyben gázos. Ettől függetlenül a te döntésed, hogy fested-e. Ha igen, arra legyél tekintettel, hogy a férfiaknál a lenövés még cinkesebb, mint a nőknél. Tehát, ha csinálod, csináld rendesen!

silver_fox

Szakáll + borosta?

Korábban egy csomót írtunk a szakállról és a borostákról, nem véletlenül. Két okból javasolt megfontolni. Egyrészt, mert növeli a kombinációs lehetőségeidet.

A legzsírabb haj és szakáll kombók

Öltözködési stílustól, ízléstől és igényességtől függően válogathatsz a variánsok közül, továbbá hangsúlyozhatod azt, amit egyébként se akarj tagadni:

nem vagy már 17 éves kis nyikhaj. Király.

A másik ok, amely miatt az arcszőr tudatos meghagyása/ápolása lényeges, az az egyszerű tény, hogy mostanában az rohadtul menő. Nem mi találtuk ki, mi csak mondjuk. A lenti képeken látható frizurák mindegyike hordható természetesen borotválkozva vagy hanyagul férfiasan is. Szakálltípusokról itt, monszter arcszőrzetről itt, borostáról itt találsz bővebb iránymutatást. Your call.

 

Hairstyle for old men #1

1

Clooney stílusa adja magát, róla bővebben is írtunk korábban, itt. Kiváló megoldás az elválasztás/oldalra fésülés, merthogy klasszikus és örökzöld − ízléses és elegáns. Mondanád, hogy Clooney nem néz ki melltartószétpattintóan jól? Nem mondanád. Ez a helyes reakció:

35 fölött egyébként a fade megoldásokat sem kell szükségszerűen erőltetni, de ez persze megint a te döntésed. A side part (más területen comb over) mindenesetre megér egy próbát, bár ha tényleg a komolyság a célod, a borotvált választékot javasolt ejteni.

 

Hairstyle for old men #2

2

Ha több időd van, egy kicsit fiatalosabb, de még mindig simán szmokingért (vagy modern matrózruháért) kiáltó stíl a hátra-/felszárított, választékos kombó, amolyan quiffesen. És az alma jó. “Az almaecet regenerálja a hajat, eltünteti a felesleges zsírt, szabályozza a korpaképződést, miközben a haj fényes és jól táplált lesz” − tipp innen.

Hairstyle for old men #3

3

Kicsit hosszabb haj és némi arcszőrzet? Így lődd be! A félhanyag, de mégsem hobó borosta és a kócosan hátratolt séró azt sugallja: odafigyelsz magadra, de hogy ne nézzenek német hűbérúrnak, kényszerűségből lazítottál a patent kinézeten. Így már szóba mernek állni veled, és teszik ezt EU-szabvány tiszteletadással. Ez még nem a klasszikus slicked back, mert annál lazább, kevésbé kötött formula, de nem is biztos, hogy arra van szükséged.

A fenti egy bohémebb viselet, és – a legtöbb fazonhoz hasonlóan – főleg akkor üt, ha nem ritkult meg nagyon a séród a fronton.

Ha arra irányulóan vannak kétségeid, hogy az arcformádhoz mi áll jól, akkor elolvasásra ajánljuk ezt itt:

Így válassz frizurát a fejformád alapján

 

Hairstyle for old men #4

4

Ha már 007: ki lenne inspirálóbb, mint a Sean Connerytől Daniel Craigig már megannyi sármos színész által megtestesített Bond? James Bond. Nincs az a szituáció, amiben ez a hibátlanul megnyírt, és művészi gonddal belőtt frizkó csődöt mondana. Ez jóval katonásabb megoldás, de ha már puszta kézzel kell alkart törnöd, ez lehet a jó választás.

 

Hairstyle for old men #5

5

Úgy véled, több vagy egy hétköznapi Patrick Batemannél? Szeretnéd felfedni a benned rejtőző, sokat látott brókerkirályt? Ilyen frizurát csináltass! Ha a fodrász kisasszony fizetség gyanánt egy elégedett “Hm”-mel vagy egy félmosollyal ékített biccentéssel beéri, akkor a végeredmény kifogástalanul istencsászár lett. Gratula!

 

Forrás: hairstyleonpoint.com

Narin

Mindenekelőtt írás és olvasás, aztán folytatódik a sor a sörrel – ínyenc –, futással, filmekkel. Ha sorozat, akkor Breaking Bad, ha fejfedő, akkor kalap. Néha béna szóviccek, sorry!