Korlátoznák a hajszárítást Venezuelában

Szerző: beautyFY

Közép- és Dél-Amerika a történelemben nem a politikai és gazdasági stabilitásával mutatott példát a világnak. Most Venezuelában van akkora gáz, hogy az elnök egy korábban példátlan, elkeseredett lépésre szánta el magát. Fájón röhögős.

 

Az országban energiaválság van, aminek következtében már korábban is hoztak intézkedéseket, húsvétkor például egy egész hétre munkaszünetet rendeltek el, és egészen június 6-ig, minden péntekre szabadnapot hirdettek.

Frizuratippeket is ad

A fentiek sajnos nem bizonyultak elégségesnek az energiaellátásában szinte kizárólag a nagy teljesítményű vízerőműveire támaszkodó országban, ahol a legutóbbi apály súlyos krízishelyzetet teremtett. Nicolas Maduro teljesen érthető módon, közleményben hívta fel a honfitársak figyelmét az energiatakarékosság fontosságára, így kérte például a légkondicionáló berendezések, valamint a hajszárítók használatának mellőzését is. Így fogalmaz:

„Mindig is úgy gondoltam, hogy a nők jobban néznek ki, ha a hajukat az ujjaik köré csavarják, és hagyják, hogy magától megszáradjon. Ez csak egy ötlet.”

Fotó: Reuters

Fotó: Reuters

Nem kamu, nem Hírcsárda, tényleg ezt mondta. Abban a tekintetben bunkóság persze röhögni ezen, hogy a probléma tényleg kritikus most arrafelé, de a szakértők szerint az idejétmúlt technológia és a megfelelő karbantartás hiánya okolható a bajért, nem elsősorban az El Nino jelenség, vagy az ellenséges szabotázs, ahogy a politikai vezetés ezt láttatni próbálja.

 

via Independent

 

Itt van még jó kis kontent