5 hiba, amit elkövethetsz a smink lemosásakor

Szerző: Brooke

Nem azért, mert béna vagy, hanem mert ezt valamiért minden lány így csinálja. Mármint rosszul… Itt az ideje, hogy kicsit helyretegyük a dolgokat, hogy a rutinos mozdulatokat, amikkel lemosod este a sminked, valóban működő reflexekre cseréld. Azt is megmondom, mi volt eddig a hiba.

Hiába sikerül jól a sminked és hiába ultrapatent a szemöldököd is, hazaérsz este hulla fáradtan, belenézel a tükörbe, és az arcod a nap végén szó szerint visít, hogy szedd le a tonnányi make up-ot a fejedről. Nem azért, mert nem vagy vele szép, hanem egész nap eltömített pórusokkal járkáltál, a bőröd nem szellőzött, a szempilláid kínozva érezték magukat, amiért jó sok spirál nehezedett rájuk tíz órán át. Nincs mese, le kell mosnod a sminked, méghozzá nagyon alaposan. Egy dolgot azért jegyezz meg! Legyél akármilyen részeg, másnapos vagy akármi, a sminked mosd le esténként, mert hatalmas károkat okozhatsz vele. Ráncosodás, pattanások, aknék és miegymás.

Vigyázz az arcodra, mert nem csak a bőröd, hanem te is sírni fogsz pár év múlva.

coconut-oil-lauren-conrad-makeup-remover

1. Túl durván mosod le a szemedről a sminked
A bőr a szemek körül különösen vékony és érzékeny. Erre a részre kerül fel általában a legtöbb smink. Alapozó, highlighter, tus, szempillaspirál és még sok más kemikália, amiktől gyengéden kell megszabadulnod. Fontos, hogy ne dörzsöld túl erősen. Ha a szempillaspirál nem jön le, vagy csak részben tudod rendesen eltávolítani, inkább áztasd vízbe a vattát, óvatosan nyomd a szempilláidhoz, hogy leoldódjon a spirál. A szempillákról ne húzd le kézzel vagy körömmel a szempillaspirált, mert azzal csak károsítod a szöveteket. Ugye te sem szeretnéd, ha hullani vagy töredezni kezdenének a gyönyörű pilláid?!

2. 2 in 1 sminklemosót és arctisztítót használsz
Nem! Ez a két dolog külön termék, hiába árulják őket egy üvegben. A smink eltávolításához nem ugyanaz a kence kell, mint amivel a bőrödet is tudod tisztítani. Ha olajos sminklemosót használsz a szemedre, az nem lesz jó az arcodra. Mindkét területre két különböző terméket használj. Az arcodra arctisztító kell, a szemedre sminklemosó. Erre tényleg figyelj oda!

3. Túl sokszor radírozod a bőröd
Nem kell mindennap leradíroznod az arcod. Az oké, hogy el akarod tüntetni az elhalt hámsejteket, viszont semmi szükség arra, hogy ezt naponta megtedd. Ha megkérdezed a kozmetikusod, ő is azt javasolja majd, hogy egy héten nagyon maximum kétszer használj arcradírt. Ezzel ugyanis a bőrt megfosztod a természetes olajosságától, egy idő után fényessé fog válni. Ez nem csak az arcodra, hanem az egész testedre igaz.

anigif_enhanced-6177-1400695562-1

4. Nem nézed meg az összetevőket
Mielőtt megveszel valamit, mindig nézd meg, milyen összetevők vannak benne. Az alkohol, a parabének és a szulfátok nem tesznek jót, mivel a bőr természetes olajosságát (a bőrradírhoz hasonlóan) elveszik. Kerüld az illatos termékeket is, mivel ezek köztudottan vegyi anyagok, amelyek károsak lehetnek.

5. Nem mosod le vízzel az arcod
Szokták mondani, hogy a meleg víz tágítja, a hideg pedig összehúzza a pórusokat. Ez igaz is, viszont nem megy ám olyan gyorsan, mint azt te gondolod! Az arcod mindig hideg vagy langyos vízzel mosd le, mivel a meleg víz szárítja a bőrt. Tudom, hogy jól esik az arcodnak, főleg télen, de inkább hanyagold. Miután eltávolítottad a sminked, érdemes az arcodat vízzel is leöblítened. Lehetőleg hideg vízzel, így a bőrödnek is jót teszel. A maradék smink is lejön a szemedről, így teljes tisztaságban feküdhetsz le aludni.

Itt van még jó kis kontent