6 tanács, hogy pompás frufrud legyen

Szerző: Amy

A tökéletes frizura megtalálása nehéz. Nagyon nehéz. Főleg akkor, ha a frufruról van szó, ami már önmagában is kihívást jelent. Ráadásul nem is áll jól mindenkinek, de fogalmazhatnék úgy is, hogy az emberek kilencven százalékán szarul fest. Annál nagyobb tisztelet a kivételeknek! Ha pedig frufrun gondolkozol, legyél szíves a következő hibákat elkerülni. Köszönöm!

 

1. Ne vágd saját magadnak a frufrut…!

Rendszeresen fodrászhoz járni költséges, időigényes, meg alapból is utálod, mert minek, „te úgy is jobbat vágsz magadnak”. Sokszor előfordult már az is, hogy az áhított frizura helyett valami vállalhatatlannal találtad szembe magad. De ennél már csak az rosszabb, ha úgy gondolod, hogy frufrut vágni nem is olyan nagy ördöngösség, ezért megcsinálod te, otthon. Inkább ne ezzel kezdd a DIY karriered, csattogj el a fodrászhoz, aki olyan szép egyenesre fogja vágni a tincseidet, hogy a szemedbe sem fog lógni, és a homlokod közepéig sem fog érni.

giphy

2. Bekened zselével a hajtincseket

A hajzselé lehet akár a legjobb barátja is az elszabadult frufruknak, de elég hamar áteshetsz vele a ló túloldalára. Ha sokat kensz rá, úgy fog kinézni, mintha épp most jöttél volna meg egy túlélőtúráról. Két hetesről. A másik eshetőség, hogy a gravitációra fittyet hányva, sziklaszilárdan a homlokodra lapul. Még akkor is, ha a fejed tetejére állsz.

3. Vedd figyelembe a hajad szerkezetét!

A fodrászok mindig igyekeznek elmagyarázni, milyen fazonú frizurák állnak jól az embernek, és ezt milyen hajformázó eszközökkel lehet elérni. Könnyű mondani, hogyan csináljuk, ha nekik ott egy csomó cucc, amik közül még válogathatnak is. És még a hajápolás aranyszabályait is elmondják, amiket kislánykorunk óta tudunk…

A frufru nem mindenkinek a legjobb választás, ez tény. A magas homlokú lányok szoktak a leggyakrabban vágatni, de a hosszúkás archoz is nagyon illik, így kerekítve kissé az arc szerkezetét. Ezzel szemben a kerek archoz nagyon nem ajánlott, hiszen csak még gömbölydedebbé varázsolja. De ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor inkább a féloldalas mellett dönts.

giphy (1)

4. Ne várd meg, amíg a szemed közepéig lenő

Azt tudjuk, hogy célszerű legalább 3-4 hetente elmenni a fodrászhoz megigazgatni a hajkoronát, hogy az embert ne nézzenek pulinak az utcán. Ha nem teszed, a hajad a szemedbe fog lógni -> amitől viszketni fog -> a szemfesték meg lefolyik. De még a homlokod is nagyobbnak látszik, köszönhetően a hosszú frufrunak.

5. Túl rövidre vágod

Ahogy az előbbiekben említettem, már az elég nagy probléma, ha saját magad akarod levágni a hajad. De még ennél is förtelmesebb, ha a frufru túlnövését úgy akadályozod meg, hogy a homlokod közepéig vágod otthon a tükör előtt. Ez nem megoldás a problémára, bár erre te is rájössz, ahogy megpillantod az eredményt. Fod-rász!

giphy (2)

6. Ne igazgasd állandóan!

Gyakori baki az is, ha egyszer sikerült tökéletesre megcsinálni a frufrud, akkor képtelen vagy nem igazgatni egész álló nap. Félsz, hogy szálakra esik vagy zilált lesz, de pont attól fog néz ki bután, ha simogatod 0-24-ben. Hiába vasaltad ki reggel 78-szor, hogy biztosan szögegyenes maradjon, az állandó tapizástól be fog göndörödni. Hogy mi a végeredmény? Egy göndör és zsíros hajzuhatag a homlokodra lapulva.

Persze, vannak olyan emberek, akiknek kifejezetten előnyös, ha frufrut viselnek. Nem is tántorítalak el attól, hogy ilyet hordj, ha jól áll neked és szereted is. Íme, néhány híresség, akiknek kifejezetten előnyös.

041713-bangs-anne-hathaway-400_0
041713-bangs-cameron-diaz-400_0
041713-bangs-taylor-swift-400_0
042114-bangs-1-567_0
042114-bangs-2-567_0
093015-bangs-ciara
093015-bangs-penelope-cruz
093015-bangs-sandra-bullock

Itt van még jó kis kontent