Eljött az idő: így pakold el a téli cuccaidat őszig

Szerző: Brooke

Személy szerint nem vagyok túlzottan oda a nyári hőségért, sőt. Negyven fokban az ember lánya nem vehet fel akármit, mert oda kell figyelnünk néhány teljesen jelentéktelen szempontra: azért takarjon is valamit, ne legyünk félig meztelenek, meg hasonló apróságok. Mindezek ellenére a legnagyobb bánatom mégis az, hogy nem igazán lehet divatosan felöltözni, és ahogy közelegnek a melegebb hónapok, az őszi-téli ruhákat a szekrény legaljára taszítják a rövidnadrágok és a miniruhák.

Ott van például az a probléma, hogy évszakváltáskor általában le kell cserélni az egész ruhatárat. Mert a tavalyi rövidnadrág az már nem új, meg nem jó, meg nem kell és kész. A meleg pulcsik, farmerok, csizmák és vastag harisnyák háttérbe szorulnak, amit meg egyáltalán nem nézek jó szemmel. Na mindegy, személyes monodrámámon túllépve: az a helyzet, hogy akár tetszik, akár nem, ideje elpakolni a téli cuccokat. Fejem, amikor ezt leírom:

Let-start-Blair-perfected-trademark-her-eye-roll

#1 Mosd ki az összes téli cuccod!

Azért, hogy a szennyeződéseket eltávolítsd a kedvenc ruháidból, értelemszerűen. Lehet, hogy télen felvetted a favorit pulcsid evör, és úgy raktad vissza a szekrénybe, hogy nem mostad ki, mondván „majd máskor”. Itt az ideje, hogy a tavaszi nagytakarítás alkalmával a ruháid is a mosógépbe kerüljenek. Így szépen, tisztán kerülnek majd a szekrény mélyére néhány hónapra.

#2 Rendszerezd a ruháid!

Azért, mert amikor ősszel újra előszeded a pulcsikat és farmerokat, nagyjából semmit nem fogsz ott találni, ahol keresed. A legjobb, ha különválogatod a felsőket és a nadrágokat úgy, hogy teljesen átláthatóan rendszerezed őket. Egyrészt sokkal praktikusabb megoldás, mintha fognád és csak bedobálnád őket valamelyik fiókodba. Másrészt jó érzés lesz elővenned a ruhákat anélkül, hogy fejest kéne ugranod a ruhahegybe, amit felhalmoztál nyár elején.

storing-winter-clothes-white-way-dry-cleaner

#3 Találj új helyet a kabátoknak!

A legjobb, ha van mondjuk egy másik szekrényed, ahol épp a nem szükséges ruháidat tárolod. Ha erre nincs lehetőséged, próbálj elszeparálni egy részt a kabátoknak, ahol nem zavarnak. Ja, és a helyet se foglalják majd az új nyári felsők elől. A lényeg, hogy akaszd fel őket, és ne összehajtva vagy összegyűrve tömködd valamelyik polc hátuljába.

#4 Vigyázz a csizmáidra!

A magassarkúkat könnyebb tárolni. Kevesebb helyet foglalnak, és ha berakod őket egy dobozba, semmi bajuk nem lesz. A hosszú szárú csizmáknál azonban más a helyzet, mivel ha puha anyagból készültek, könnyen tönkremehetnek. A gyűrődések ellen például kitömheted a csizmáid újságpapírral, amik biztosítják az anyag tartását. Emellett pedig elfektetheted őket a földön, vagy a polcon is, de ez nem túl helytakarékos megoldás.

#5 Óvakodj a molylepkéktől!

Ha szeretnéd a következő ősszel is ugyanolyan állapotban felvenni a kedvenc felsőd, vigyázz rá! Mondjuk úgy, hogy mielőtt hosszú hónapokra a szekrénybe zárod a téli cuccaid, készülj fel a legrosszabbra és védd meg őket a molylepkéktől. A klasszikus megoldás a molyirtó, ennek azonban nincs túl kellemes illata. Használj helyette levendulatasakot, amit pár száz forintért szinte bárhol megkaphatsz. Akaszd vagy dugd el a ruháid közé, és máris biztonságban tudhatod kedvenc darabjaid! (Approved.! Én férfiként az öltönyös/inges szekrénybe dobtam be egyet, szinte instant kiiktatta a problémát. – a szerk.)

wa

Itt van még jó kis kontent