5 pro tipp a ruhára került sminkfoltok ellen

Szerző: Brooke

Az megvan, amikor step by step gyönyörűen megcsinálod reggel a sminked, felveszed a kedvenc fehér pólód, aztán az alapozós ujjaiddal véletlen egy gigantikus foltot hagysz a ruhádon? Aztán hiszti, meg átöltözés és az egész nap káosszá válik. Ilyen gondod soha többé nem lesz.

magic

Megvan, hogyan tüntesd el a sminkfoltokat a ruhádról. Idézem nagyanyámat: „kislányom, ecetes olló”. Lehet, hogy pár száz éve még ez ment, de mostanra vannak olyan praktikák, amikkel bizony ki tudod szedni a foltot a kedvenc felsődből. Hozzávalók: hideg víz.

#1 Rúzs

Fújj egy kis hajlakkot arra a területre, ahol rúzzsal maszatoltad össze, majd hagyd úgy néhány percig! Ezután töröld át (ne dörzsöld!) hideg vizes papírtörlővel! Ha szükséges, megismételheted néhányszor. Pro tipp: a vért is hideg vízzel tudod kiszedni a ruhából, de minél előbb áztasd be, mert akkor lehet esélyed rá, hogy egyáltalán kijöjjön.

#2 Szemhéjpúder, pirosító. Avagy minden, ami porállagú.

Amit először csinálni akarsz, hogy megpróbálod lesöpörni a ruhádról a kéretlen matériát. Ne tedd, mert csak még jobban elkened az ujjaiddal. Inkább a hajszárítót hívd segítségül, ami mindenképp hideg levegőt fújjon! Ha mégis kicsit megfogta a ruhád a festék, nylon harisnyát húzz végig ezen a területen, ugyanis ezzel eltüntetheted a foltot.

tumblr_m4k3f4Jo2F1r6pdi0o1_500

#3 Folyékony alapozó

Kés vagy kanál segítségével óvatosan kapard le a ruhádra került sminket. Ezután rakj jégkockát a területre, ahova szükséges, és várd meg, amíg elkezd olvasni. Voilá!

#4 Tus, szemceruza és szempillaspirál

Önts kevés olajmentes sminklemosót egy vattára, majd gyengéden nyomkodd a foltra! Ezután hideg vízzel öblítsd ki, hogy a sminklemosó és a szemceruza maradványok is eltűnjenek a ruhádról!

#5 Barnító és bronzosító

Hideg vízzel nedvesítsd be a foltot, ha kell többször! Ezután egy tiszta sminkszivaccsal és egy kis mennyiségű szappannal finoman dörzsöld át a ruhát!

 

Ezenkívül pedig ott a B verzió arra az esetre, ha nincs a közelben víz: nedves törlőkendővel is eltávolíthatod a foltot úgy, hogy a koszos területhez nyomkodod (nem dörzsölöd) azt. Addig csináld, amíg el nem kezd halványulni a folt.

Az eredeti cikket itt olvashatod el.

Itt van még jó kis kontent