C. Ronaldo Nike csuka, 80 milliós Birkin táska. Heti divat.

Szerző: Amy

A nyári napsugarakkal együtt előbújtak a tervezők is a nem létező csigaházukból, és jól is tettek. A Gucci bemutatta a jövő évi tavaszi/nyári kollekcióját, a Nike cipőt tervezett Cristiano Ronaldo tiszteletére, és újabb limitált Ray Ban napszemcsik érkeztek, íme!

Meghökkentőek és érdekesek az új Gucci darabok

Talán ahhoz már mindenki hozzászokott, hogy a Gucci ruhák inkább figyelemfelkeltőek mint szokványosak. Bár még a 2016-os nyári időszakon sem vagyunk túl, a divatház már most bemutatta a 2017-es tavaszi/nyári kollekcióját, ami politikai tartalommal is bírt. Alessandro Micheleről írtunk már többször mi is. Tavaly került a Gucci kreatív igazgatói székébe, eredetileg épp azzal a céllal, hogy lendítsen a márka romló eladási adatain, nem csoda, hogy a tavalyi kollekciójában éppen a hordhatóságot emelték ki a kritikusok pozitívumként.

A most a Westminster apátságban tartott bemutató erősen fókuszált a brit divat hagyományaira, ezen belül pedig igen eklektikusan és harsányan fejezte ki annak helyét az európai kultúrában. Erős üzenete alighanem célzás volt a hamarosan sorra kerülő népszavazásra, amelyben a szigetország lakói arról döntenek, el kivánják-e hagyni az Unió közösségét. Bízunk benne, hogy nem.


004-gucci_resort_2017_04_426x639
005-gucci_resort_2017_05_426x639
006_426x639
007-gucci_resort_2017_07_426x639
008_426x639
010_426x639
016gucci_resort_2017_16_426x639
017gucci_resort_2017_17_426x639
Nike cipő Cristiano Ronaldo tiszteletére

A Nike marketingesei viszonylag jó érzékkel nyúlnak az aktuális nemzetközi sporteseményekben rejlő kommunikációs lehetőségekhez, nem csoda, hogy a foci EB-re is kitaláltak néhány menőséget. A magyarokkal egyébként azonos csoportba sorsolt Portugálok kapitányának, Ronaldonak a tiszteletére megalkották legújabb lépőjüket, az Air Force 1 Ultra F.C.-t. Kicsit nyúltak a Ronaldo CR7 Air Force 1 formájából a Nike verzió tervezésénél, aminek eredménye egy elég pofás cucc lett. Gratula!

nike-air-force-1-ultra-f-c-cristiano-ronaldo-01
nike-air-force-1-ultra-f-c-cristiano-ronaldo-02
nike-air-force-1-ultra-f-c-cristiano-ronaldo-03
nike-air-force-1-ultra-f-c-cristiano-ronaldo-04
nike-air-force-1-ultra-f-c-cristiano-ronaldo-05
Rekord áron adták el a Birkin táskát

Már önmagában a Hermés Birkin márkanév sejteti az emberrel, hogy bizony drága holmiról van szó. A Kardashian-család hölgy tagjai például előszeretettel hordanak magukkal ilyen táskát, de talán még ők sem fizettek volna érte ennyit, mint egy névtelen vásárló egy hongkongi árverésen.

A 30 centiméter széles, ritka himalájai krokodilbőrből készült és gyémántokkal kirakott fehér arany díszítésű retikült ugyanis 300 ezer 168 dollárért, vagyis több mint 82 millióért sikerült eladni. Ebből, négyzetmétertől és kerülettől függően 2-3 Budapest belvárosi pecót azért meg lehetne venni. Így ez a kézitáska lett a legdrágább, amit eddig egy árverésen valaha eladtak, bár a tavalyi csúcstartó szintén egy Birkin táska volt, amit 222 ezer dollárért, 61 millió forintért vásároltak meg.

MTM5MDc5MTI0NzA5ODExMjg3
Már rose gold változatban is a Tag Heuer okosórája

A Tag Heuer órákat már egészen 1860 óta gyártják, volt idejük tehát felépíteni a márkát, ami már régóta hordozza a „sikeres, gazdag és jó ízlésű üzletember vagyok” üzenetet. A korral viszont haladni kell, így a Tag Heuer is belépett az okosóra piacra. A Tag Heuer Connected okosóra bőr szíjat és nemesfém óralapot kapott, amihez most új szín is társul: a rosegold, magyarul rózsa arany. Hasonló színt kell elképzelni, mint az iPhone, iPad és Macbook készülékek rose gold verziójánál, nem túlzás azt mondani, hogy ebben „merítettek” a konkurenciától.

Az óralap mérete egyébként 46 mm-es, míg operációs rendszere az Android Wear, ami mind Androiddal, mind iOS-szal kompatibilis. A memóriája 4GB, és akkumulátora biztosítja, hogy egy teljes napon át használni lehessen. Zafír érintőképernyő mellett pedig még vízálló is, bár ezt a horribilis 9 ezer 900 dolláros, majdnem 3 milliós ártól valahogy el is vártuk.

tag-heuer-connected-watch-rose-gold-001-960x640
Bella Hadid a Dior nagykövete 

A 19 éves (!) Bella Hadidnak nagyon bejött az élet, mivel most két nagy divatmárka is kivetette rá hálóját. A Dior például az Instagram oldalán jelentette be, hogy a modell a Dior Makeup legújabb arca lesz, illetve a 2017-es kollekció darabjait felvonultató divatbemutatón is végiglejthetett a kifutón a londoni Blenheim Palace-ban. Bár részleteket még nem lehet tudni, de még egy jó hír, hogy a Dior mellett a legújabb Givenchy kampányban is szerepet kapott, amiért mi is megveregetjük a vállát.

4564
4574
Új Ray-Ban napszemüvegek a nyárra

A napszemüvegek között igazi klasszikusnak, és feltehetően a legismertebbnek számít a Ray-Ban, nem kizárt, hogy ebből gyártják a legtöbb hamisítványt is. Mondhatni, a Ray-Ban a napszemüvegek Louis Vuittonja. Most limitált szériás napszemcsiket dobnak a piacra, amelyeket négy változatban (Ray-Ban Classic Aviator, Ray-Ban Classic Aviator behajlított szárvéggel, Ray-Ban Shooter, Ray-Ban Outdoorsmen) lehet majd megvásárolni, de ugyanazzal az Ambermatic nevezetű lencsével.

Az Ambermatic egy különleges sárga színű lencse, ami besötétedik attól függően, hogy milyenek a fényviszonyok. Ha te is szeretnél barnuló lencsés pilótaszemüveget, akkor június 5-től már beszerezheted.

ray-ban-aviators-summer-2016-01
ray-ban-aviators-summer-2016-02
ray-ban-aviators-summer-2016-04
ray-ban-aviators-summer-2016-05

ray-ban-aviators-summer-2016-06

Itt van még jó kis kontent