5 jel arra, hogy ideje újítani a hajadon

Szerző: Brooke

Nem kell ahhoz drámai szakításnak vagy csalódásnak történnie, hogy valaki megváltoztassa a stílusát. Jellemzően azonban mégis ilyesmihez kapcsolódik. A változtatásra való hajlam mindannyiunkban ott van, sokan azonban csak akkor mernek belevágni az újításba, ha nyomós okuk van rá.

Nem tartom magam se maradinak, se kockának, de még unalmasnak sem, viszont a külsőmön történő változtatásokkal én is hadilábon állok. Szeretem a megszokott, „berögzült” dolgokat, mert tudom, hogy beválnak, hasznosak és igen, rutinná is váltak. Ilyen például a rajongásom a fekete ruhákért. Nehezen veszem rá magam, hogy színes holmikat vásároljak magamnak, mert tudom, hogy vagy vissza fogom vinni őket az üzletbe, vagy címkéstől lógnak majd két évig a szekrényemben, amíg el nem adományozom őket.

Meg ott van a sminkelés. Az alapokon soha nem változtatok, mert megszoktam, és mert úgy tetszik a legjobban. Illetve tartok attól is, hogy rosszul sülne el. Gondolom, ezzel nagyjából te is így vagy. Aztán ott a hajszín, az örök kérdés. Ebben azért már sokkal nyitottabb vagyok az újdonságokra, és bár azt nem mondom, hogy barnából valaha is szőke leszek (mert rettenet szarul néznék ki), de a barna összes árnyalatát kipróbáltam a fejemen.

kjh

De honnan tudhatod, hogy mikor kell frizkót cserélni? Van pár jel, ami mindenkit figyelmeztet arra, ideje váltani. Ha az alábbi öt állítás rád is igaz, a következő telefonhívásod előtt a fodrászod számát keresd a névjegyek között. Ráadásul sztárokkal szemléltetem a változtatás csodáját. Inspiráljanak ők!

#1 Évek óta ugyanolyan a hajad

Ha magadra ismertél, szerintem gondolkozz el az életeden. Oké, hogy a jól bevált frizurád imádod, de néha tényleg muszáj egy kis változtatás, hogy feltöltődj. Attól, hogy pár centivel rövidebb lesz a hajad, még ugyanolyan szuperül fogsz kinézni, sőt, fel is frissülsz majd. A hajadnak is kell egy kis igazítás, de rád is rád fér a változtatás. Egy kis eltökéltség, és tádám, egy új te néz majd vissza rád a tükörből.

Példa: Miley Cyrus átváltozása az egész világot megdöbbentette. A derékig érő, hullámos hajáról ismert énekesnő − sztárokhoz hűen − folyamatosan váltogatta frizuráját, azonban barna, hosszú tincseitől úgy nézett ki, soha nem akar megszabadulni. Egészen addig, amíg nem szakított egykori pasijával. Utána jött a totális változás. Hosszú barnából rövid szőke. NAGYON rövid szőke.

miley123

#2 Évek óta ugyanazokat a hajápoló termékeket használod

Amivel alapjáraton semmi baj nincs, valószínűleg azért használod ezeket, mert beváltak, és szereted őket. Viszont van egy ilyen általános hajápolási „szabály”, hogy bizonyos időközönként érdemes más márkára váltanod, akár samponról vagy balzsamról, akár hajlakkról van szó. Ennek oka, hogy egy idő után a hajad hozzászokik az adott termékhez, hosszú távon pedig már nem fog úgy használni, ahogy az elején. Előzd meg ezt úgy, hogy kéthavonta új sampont kezdesz használni. Persze, a kedvenceidet sem kell hanyagolnod, csak váltogasd néha!

Példa: Kristen Stewart a Twilight-filmek Bellája, kezdetben visszafogott (inkább semmilyen) hajjal tűnt fel a képernyőkön, ami a szerepéhez tökéletesen passzolt. Évekkel később pedig úgy néz ki, rájött, a vad stílus áll neki a legjobban. Változott a szín, a fazon, a minden.

krist1

#3 Nem is érdekelnek a hajtrendek

Nem különösebben foglalkozol a legújabb divattal, pont azért, mert tudod, úgysem fogsz változtatni. Talán félsz, talán nem is akarod igazán, vagy valami ilyesmi. Mindegy, milyen a hajad, lényeg, hogy neked tetsszen. De ha trendizni készülsz a frizuráddal, mindenképp valami divatosat válassz. Macaronhaj, rose gold színvilág, akármi.

Példa: A Kardashian−Jenner-klán tagjai hetente botránkoztatják meg a világot azzal, hogy valamiféle külső beavatkozást végeztetnek magukon. Amikor Kim Kardashian, a klán feje egyik napról a másikra szőke lett, az online publikum legnagyobb része csak ezzel volt elfoglalva. Kim szőkesége nem tartott sokáig, bár azt meg kell hagyni, így is, úgy is csodaszép.

kimk012

#4 Már te is unod a saját hajad

És ez nem baj, mert legalább eljött az életedben az a pont, amikor a változtatás iránti vágy végre tettre sarkall. Hosszúból rövidre bármikor válthatsz, frufrut csinálhatsz otthon is magadnak, lehet fokozatosra vágott a hajad, de az is megoldható, hogy rövidből hosszú hajat készíttess magadnak. Hajvilágban tényleg semmi nem lehetetlen. Ha színekről van szó, akkor meg pláne.

Példa: Demi Lovato az egykor szorongással, depresszióval és étkezési zavarokkal küzdő énekes-színésznő amellett, hogy az egész világon hirdeti a „fogadd el magad!” inspiráló üzenetét, talán az egyik legtöbb frizurát kipróbált sztár. A hosszú, laza, hullámos loknikról ismert huszonéves lány mostanában hatalmas változáson esett keresztül, derékig (de legalább mell alá) érő haját vállig érőre cserélte, színben a feketére szavazott, és nagyon jól tette.

demitransf

#5 Változtatnál, de félsz

Előfordul, a hajfestéssel viszont okosan kell bánni, mert borzasztóan károsítja a hajat. Elképesztő, mennyire más lesz a külsőd, ha csak akár egy-két árnyalattal sötétebbre vagy világosabbra festeted. Utóbbihoz pedig fodrászhoz sem kell menned, hiszen a nagyi praktikák mindig beválnak. Az ombre és a balayage évek óta hatalmas divat, bár már kíváncsian várom, mi lesz a következő trend.

Példa: Jennifer Lawrence (szerintem) szőkén sokkal szebb és különlegesebb, mint barnán volt. Ez van, a barna haj egyeseket inkább átlagossá tesz, a szőke pedig felnőttesebbé.

jennif1

A hosszú haj olyan védjegy, amitől a nők általában nem akarnak megszabadulni. Jogos, hiszen a hosszú várakozással megnövesztett haj valódi kincs, amiért megszenvedtél. Nőies, öltöztet, és önbizalmat ad. Mielőtt új frizura mellett teszed le a voksod, gondold át a lehetőségeidet. Sok hajszínhez (például vörös) majdnem egy teljesen új ruhatár kell. Igaz ez a rövid hajra is, aminél az erőteljesebb smink a szükséges. A haj és a smink, na meg a ruha olyan hármas, amik ha nincsenek egyensúlyban egymással, felborítják a teljes megjelenésed. Mérlegelj, gondolkozz, merj, és vágj bele!

 

Alert!

Közben nyitottunk egy saját szalont. Több infó és bejelentkezés itt, az üzlet Facebook csoportja meg itt. Szép hely, jó a zene, és hát, na… elég jól is nyomjuk.

Itt van még jó kis kontent