7 stílusos arc, akik miatt érdemes az Eb-t nézni

Szerző: ZEN

2016. június 10. Hölgyek, csajok, asszonyok! Nem kell tartani ettől a dátumtól, hiszen nem az apokalipszis jön el, hanem csak a UEFA labdarúgó-Európa-bajnokság. Néhány nap az életünkből, amit ügyesen kell tudni ki- és felhasználni. Tudom én, hogy elvileg nekünk semmi közünk ehhez a sporthoz, a sztereotípiák még most is ezt sulykolják, én azonban szembemegyek az árral. Gyertek velem!

Most nem fogok gyorstalpalót tartani sem a lesszabályról, sem a piros- vagy sárgalapok rejtélyéről. Egészen egyszerűen bemutatok pár játékost, akik miatt érdemes lehet leülni a tévé vagy kivetítő elé. Mennyire menő már, ha a barátnőkkel egy kiülősbe ültök be focit nézni!

Bár tapasztalatból mondom, ezek az alkalmak nem arról szólnak, hogy kizárólag a meccs történéseivel foglalkozunk. És nem mindig az nyer, aki több gólt rúg az ellenfélnek. Sokkal inkább egy pontozásos játék lesz a fociból, ahol a vádli mérete, a tetovált alkar, a csapzottan is jólfésült haj, az arcszőrzet és a harciasan villogó szemek kapják a hangsúlyt.

 

1. SERGIO RAMOS GARCIA − SPANYOL

Erős kezdés. A Real játékosa rendesen fölteszi a lécet a listán utána következőknek. Nem kezdek tirádákba róla, azt hiszem, a képek magukért beszélnek. Csak azért nem adok maximum pontot, mert elképzelhető, hogy jön még nála is menőbb.

12~93

Sergio_09 10~105

menshealth2012-11fotos01

EL FUTBOLISTA SERGIO RAMOS POR LAS CALLES DE MADRID 23/04/2012 MADRID

A Sergio Ramos Style

Korábban a vállig érő haja volt az egyik védjegye, de 2012-ben megvált a lokniktól. Azóta a mostanság divatos és népszerű fazont nyomja, körben átmenettel felszedve, elöl némileg hosszabbra hagyva, wax-szal fixálva. A borostához ez tökéletes választás, elég sokat cikkeztünk mi is erről korábban. Szerencsés abból a szempontból, hogy a fronton is baromira sűrű a haja, így gond nélkül össze lehet dobni neki egy ilyen fazont.

 

2. GARETH BALE − WALES

A Tottenhamnél befutott, a Realba 2013-ban igazolt walesi srác, aki saját bevallása szerint akkor nőtt fel igazán, amikor a spanyol királyi gárdához került. Ez a stílusán meg is látszik. Szemléltetésként egy fotó róla korábbról:

gareth_bale_elotte

Korábbi „faux hawk” frizurájával.

 

Gareth-Bale

És később a Realban.

294B873000000578-3108220-Bale_is_in_sensational_form_for_his_country_and_appears_to_relis-a-42_1433284801520-1

293F5AAA00000578-3105711-image-a-1_1433155735501-1

Gareth_Bale_2015_(1)

A GARETH BALE STYLE

A Real Madrid stylistjai tanácsolták neki, hogy kezdje megnöveszteni a haját, mert ez Spanyolországban jobban megy, de szerintem az ő esetében kissé mellé lőttek ezzel az ötlettel − nálam ez pontlevonás. Ez a rendezett, borotvált választékos undercut frizura jobban állt neki.

bale_undercut_1

Mára inkább Magilla, a gorilla lett belőle, úgyhogy határozottan javaslom az ollót és a borotvát. Aki mégis elkészítené, annak itt egy írás róla, itt meg egy videós guide:

 

 

3. ZLATAN IBRAHIMOVIC − SVÉD

Korunk egyik legnagyobb futballtehetsége (és egyik legnagyobb bunkója is egyben − a szerk.), Svédország nemzeti kincse. Bajnoki címek, egyéni elismerések és rangos díjak tömegének birtokosa. Többek között Puskás-díjat is nyert 2013-ban, de megkapta az Aranyláb-díjat is, amit azoknak adnak, akik sportteljesítményükkel is sokat tettek a labdarúgásért.

CieaOdjWgAA11NB

 

hLqeo44

Ibrahimovice_az_idei_Golden_Foot-díj

 

zlatan_ibrahimovic

French football club Paris Saint-Germain's (PSG) Swedish forward Zlatan Ibrahimovic, his wife and children, attend the final match of the ninth and final ATP World Tour Masters 1000 indoor tennis tournament on November 3, 2013 at the Bercy Palais-Omnisport (POPB) in Paris. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD        (Photo credit should read KENZO TRIBOUILLARD/AFP/Getty Images)

Ki sem néznénk belőle, de – szinte illúziórombolóan – normális családi életet él feleségével és a két kisfiával.

Az Ibra style

A tetovált fiú, aki évek óta ugyanazt a vonalat követi külsejében. Hosszú, kontyba fogott haj és egyre több tetkó. Ideális kedvenc lehet a „rosszfiús” image rajongóinak. De ez nem én vagyok, úgyhogy nálam inkább csak hosszú ujjúban van esélye. Ibrahimovic man bunnal nyomja, amit azért tehet meg még 34 évesen is, mert irigylésre méltó hajmennyisége van, a kopaszodás egy darabig még biztosan nem fenyegeti. Ha nem kontyban, akkor kiengedve hordja, ami szintén nem rossz.

 

4. PAUL POGBA − FRANCIA

Napjaink egyik legmenőbb feltörekvő játékosa. Ha jól sikerül neki az Eb, akkor minden idők legdrágább igazolását (100 millió euró) húzhatja be a neve mellé. Fiatal kora miatt kissé még szilaj, de idővel biztosan benő a feje lágya. Amit egyébként nagyon változatos frizura takar. Pasiként nekem nem jön be, viheti a Real vagy a Barca!

Paul-Pogba-looks-on-during-the-Juventus-vs-AS-Roma-match-on-January-24-2016

310722BD00000578-0-image-m-84_1455066662561

310722C400000578-0-image-a-81_1455066647123

310722D100000578-0-image-a-82_1455066652735

A Pogba style

A nemzetközi labdarúgásban időről időre feltűnik valaki, aki az extrém sérójával kíván feltűnést kelteni. Pogba hajtetoválásokkal operál (amiknek a legextrémebb példáiról mi is közöltünk egy összeállítást nemrég), és ezek között akadnak egész jók is. Jó megoldás, ha valakinek van lehetősége (és pénze) két óránként fodrászhoz menni. Annyira egyébként nem veszi komolyan a dolgot, nem rest például minionokat applikálni a fizimiskájába, de a legjobb műveiről a Mirror közölt is egy összeállítást nemrég.

 

5. MAROUANE FELLAINI − BELGA

A marokkói származású hajkirály, aki jelenleg a Manchester Unitednél játszik. Nektek melyik változat tetszik jobban? Nálam a „minél nagyobb a haj, annál jobb” elv a nyerő, pláne, ha göndör! 2013-ban jótékonysági okok miatt egy estére ezüstre festette a sörényét. Nem az ő színe, de az akció sikeres volt, összegyűlt a 25.000 font. Ennyiért én is, boldogan!

 marouane-fellaini-460-623051325

Marouane-Fellaini

Marouane Fellaini at Everton's End of Season Awards held at St George's Hall

topelement

Egyébként a kéttagú belga középpályás sor hajban kiteszi az egész angol válogatottat. Fellaini és Witsel nem viccel…

A Fellaini Style

Aki látta már játszani akár a Unitedben, akár előtte az Evertonban, tudja, hogy miért a kommentátorok álma ez a figura. Lehetetlen bárkivel összetéveszteni, ennek oka pedig a jellegzetes hajkorona, aminek fazonírozásával láthatóan nem vesződik sokat viselője. Néha befonja, de alapértelmezetten a természetes afro stílussal operál, legfeljebb annak színével játszva kicsit. Most például így fest, és alighanem az Eb-n is így láthatod viszont:

fellaini_blonde

 

 

6. MAREK HAMSIK − SZLOVÁK

A Napoli játékosának a mohawk (kakastaréj/indián) a védjegye évek óta. Neki bevált, minek változtatni rajta? Mondjuk leginkább azért, mert már nem divat! Minimális pontszám és egy beutaló a borbélyhoz! Van még egy kérdés, ami foglalkoztat vele kapcsolatban. Vajon egy fejelésnél mi történik a hajjal? Mi az erősebb? A lakk vagy a bőr?

image

Hamsik-c-givemesportdotcom

article-0-18693A5C00000578-762_306x423

vu01005d0162-016301portfolio-0_0x440

Az olasz Vogue 2010-ben készített fotóján kalap került a fejére. Vajon miért?

A Hamsik style

Egy ilyen mohawkot előállítani és viselni sem könnyű. Először is türelmesen ki kell várni, amíg fent eléri a megfelelő hosszúságot, majd oldalt és hátul kis túlzással napi szinten kell felszedni, ráadásul elég precízen, hogy fent egy szabályos kontúrvonalat kapjon. A másik gond vele, hogy egy ilyen séró fixálása nehézkes, és ha nem a megfelelő finistermékkel történik, nagyon hamar szétesik, elveszti a tartását. Illetve elég keveseknek áll jól, valljuk be.

 

7. GERARD PIQUÉ − SPANYOL

Alias Mr. Shakira. A Mango remek döntést hozott 2011-ben, mikor őt választotta a H.E. by Mango kampány arcának (testének). Nem sokat változtatott az utóbbi években sem a jól bevált borostás külsőn. Az én legnagyobb örömömre, ugyanis nálam ez nagyon beválik. Max. pontszám, még akkor is, ha boldog családapa. Sőt!

gerard-piqu-1

 

HE-Mango-AW12-05

hebymangocampaign3

hebymangocampaign2

gerard-pique--a

A Piqué style

Hajviselete leginkább Ramoséra hajaz. Nem bonyolítja túl a dolgot, ezzel az egyszerű fazonnal kiemeli az arcának az alapvetően szabályos vonalát és a maszkulin állkapcsát. Pro tipp: ha kék a szemed és sötét a hajad, mindenképpen javasolt a borosta kipróbálása, mert a kontraszt miatt sokkal markánsabbá teszi a megjelenést, kiemelve a szemeket. Piqué egyébként sokat hozzátesz az összképhez azzal is, hogy eleve stílusos, jó ízlésű, igényesen öltöző srác.

 

 

Hol marad a többi?

Joggal kérdezhetitek, hogy hol marad a listáról a portugál CRISTIANO RONALDO vagy az olasz GIANLUIGI BUFFON? Róluk és más focista ikonokról már írtunk korábban, ha van kedvetek, nézzetek szét ott is.

Töredelmesen bevalljuk, hogy a magyar válogatottból nem találtunk olyat, akit beválogatnánk a fenti listába, de ha van tipped erre (no meg arra, hogy úgy általában ki maradt ki szerinted), kommentben jöhet.

 

Alert!

Közben nyitottunk egy saját szalont. Több infó és bejelentkezés itt, az üzlet Facebook csoportja meg itt. Szép hely, jó a zene, és hát, na… elég jól is nyomjuk.

Itt van még jó kis kontent