Király!

Ez az ember hajléktalanokon segít, frizurával

By  | 

Úgyis nagy divatja van az átalakítgatásoknak, itt van hát egy, ami nem csak menő, de hasznos is.

Történetünk főszereplőjét Joshua Coombes-nak hívják, Londonban él, 5 éve fodrász. Tavaly New Yorkban járva kiszúrt egy hajléktalant, akin éppen egy borbély dolgozott, és az eredmény arra inspirálta, kezdjen el ő is tevőlegesen segíteni a rászorulóknak. Azóta London utcáit járva dobja össze a homelessek frizuráját, bízva abban, hogy így többet segít azok társadalmi integrálásában, mintha odavetne némi aprót kannás borra. Van benne valami.

joshua_02

A sztoriról egyébként a Daily Mail már korábban is lehozott egy anyagot, de most több helyen írtak róla újra, a srác tehát jól láthatóan nem hagyott fel a jószándékú gyakorlattal. A hajléktalanok, meg úgy általában az otthontalanság megítélése igen változó, de az empátia és a sajnálat a legkevésbé jellemző. Az utcára kerülhet az ember balszerencsék sorozatának keserű eredményeként, meg persze balfaszságból is, de az biztos, szándékosan nem sokan kezdenek kartondobozokban, cigarettacsikken és kajamaradékon élni. Új esélyt pedig mindenki érdemel,

az meg könnyebben jön, ha jó séró van az ember fején.

joshua_04

 

joshua_01

Josh célja az is, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen apró tett mekkora segítség lehet annak, akinek szüksége van rá, és reményei szerint ennek hatására talán egy mozgalom is elindulhat a példáján.

Instagramjára folyamatosan tolja a témába vágó fotóanyagot, itt van pár kiemelt.