Buliba mész hétvégén? 4 smink, amit imádni fogsz

Szerző: Brooke

Lassan itt a hétvége és azt kell mondjam, az időjárás igencsak a miniruháknak és szandáloknak kedvez. Meg persze neked, hogy úgy toppanj be a szombat esti buliba, ahogyan azt kell. Ha már a hétköznapokon úgyis visszafogott, egyszerű sminkeket készítünk magunknak – két hiszti között – korán reggel, legalább hétvégén engedtessék már meg nekünk, hogy kicsit túltoljuk a dolgokat.

Szóval, ha már fejben megvan a tökéletes outfit, előkaptad a kedvenc nyári cipőd vagy épp a legtrendibb fehér ruhád, már csak a fejeddel kell kezdened valamit. Mivel a hajvasalás elég gyilkos lépés, ezért válaszd inkább a félkontyot, vagy próbálkozz meg valamilyen fonással, esetleg hullámos loknikkal. Ha ezek megvannak, jöhet – és nekem ez a kedvenc részem a készülődésben – a sminkelés.

Funny-Clap-GIF

#1 Nagyon naturális

A tökéletes alapozó megtalálása egyáltalán nem könnyű feladat, hiszen olyan nagy a választék ilyen téren (is), hogy borzasztó egyszerű mellényúlni a színekkel. Főleg akkor, ha még a bőrtípusoddal sem vagy tisztában. Erről amúgy itt olvashatsz bővebben.

Mielőtt azt gondolnád, fogalomzavarban szenvedek, amiért ez a smink már első ránézésre is olyan, mintha a lány belefejelt volna egy komplett sminkpalettába, el kell áruljak valamit. A naturális smink kifejezés kicsit mást jelent, mint 5-10 évvel ezelőtt. Miért? Mert már alapból a kontúrozás és az, hogy a szemöldök is normálisan néz ki, felér az emberek szemében azzal, hogy ez már nagyon mű. Pedig nem, csak precíz és szépen kidolgozott. Nézd:

#2 Nagyon vad

Oké, azért ahhoz, hogy ezt a sminket elkészítsd, kicsit sok gyakorlásra lesz szükséged, ha olyan kétbalkezes vagy, mint én. Viszont gyönyörű! Bár az előző sminkhez eléggé hasonlít, mégis más. Sokkal szexibb, sokkal feltűnőbb, és imádni fogod. Füstös, cicás, dögös és kész. Kell. Akarod.

#3 Nagyon füstös

Ha van sminktechnika, amit még a profik is csak sok gyakorlással alatt tudnak elsajátítani, akkor az a füstös szem. De komolyan, tudom, hogy első ránézésre egyszerűnek tűnik. Meg azt is, hogy megnézed a videót és őrült módjára öntöd a sminkecseteket az asztalodra, vágódsz le a tükör elé, hogy te most ezt akkor megcsinálod.

Tipp: mivel a szemhéjpúdernek van egy olyan tulajdonsága, hogy por, ezért hajlamos arra, hogy elmászik a szemhéjadról. Plusz, ahogy mozog a szemhéjad, úgymond „összegyűrődik” a smink. Igen, ráncos lesz a szemed. Ez ellen pedig úgy tehetsz, ha a szemhéjpor alá fekete (vagy amilyen színű port szeretnél rátenni) szemceruzával kisatírozod a szemhéjad, ebbe ugyanis beleragad a por, és még csak elkenődni sem fog.

#4 Nagyon cicás

A tökéletes cicaszemről már itt is sokszor olvashattál. Azért, mert nem lehet elégszer leírni, hibákat felsorolni, megmutatni és annyi tippet/trükköt mutatni, ami elég lenne ahhoz, hogy megtanuld rövid idő alatt elkészíteni. Tényleg nehéz. A lényeg viszont, hogy örök klasszikus, ami a hétvégi bulihoz remekül illik. Tipp 1: műszempillával (vagy sok szempillaspirállal) feldobhatod az egészet, nagyobbnak látszik majd a szemed, és sokkal jobban mutat a sminked. Tipp 2: Ha inkább maradnál a naturális(abb) szempillánál (amit megértek, mert a műszempilla-felrakás elég macerás), arra figyelj, hogy a tusvonal a szemhéjadon ne legyen túl vastag, mert a pilláid szinte el fognak tűnni.

És igen, cicaszemhez bármilyen színű rúzst választhatsz! Ha a szádat hangsúlyoznád jobban, a szemed legyen kevésbé hivalkodó. Mondjuk ez a videó pont nem ilyen, de szerintem érted, mire gondolok.

Ha kíváncsi vagy azokra a sminkelés közben elkövethető hibákra, amelyekbe te is hajlamos lehetsz belecsúszni, itt olvashatsz róluk. Amúgy meg, jó bulit!

Itt van még jó kis kontent