5 dolog, amit benézel alapozásnál

Szerző: Brooke

A sminkelés jellemzően az a téma, amiről nem lehet eleget beszélni. Ahány ember, annyi szokás és − sajna sokszor rossz − beidegződés. Minden olyan gyakorlatot, ami rutinként épül be az életünkbe, borzasztóan nehéz megszüntetni, és ez nem csak olyan addikciókra igaz, mint a dohányzás vagy a junk food. A sminkre nem kellően figyelni talán apróságnak tűnhet, de sokszor az ilyen bagatell dolgokon múlik, jól alakul-e a napod.

Túlparázni ezt persze nem kell, elég csak néhány dologra odafigyelni ahhoz, hogy a megjelenésed pörfikt legyen. Ha a stílusod tip-top, a nyári szandálodban pedig szó szerint ragyognak a gyönyörű körmeid, miért ne szánnál elegendő időt arra, hogy miután megtaláltad a megfelelő alapozót, jól is használd azt?

BN-KG077_0910pp_P_20150910174507

Ami mindenkinek van

Szerintem a legtöbbünkre igaz, hogy valamilyen bőrhibával küzdünk. Ezekkel szembe lehet szállni a nagyi által javasolt praktikákkal, amik tényleg használnak, csak sajnos nem mindig azonnal. Azért pedig, hogy eltüntessük a pattanásokat és mitesszereket, a sminkelés összes fortélyát képesek vagyunk elsajátítani. Rekordidő alatt. Ezzel együtt pedig a hibákat is, íme, néhány közülük.

 

 

1. Rossz alapozó

Alap, hogy legyen jó minőségű alapozód. Már írtam korábban arról, hogyan kell kiválasztani a megfelelőt. Mert ugye ez függ a bőrtípustól, például attól, hogy zsíros vagy száraz-e a bőröd. Meg attól is, hogy milyen évszakra keresel terméket, mert nyárra más kell, mint télre. Itt olvashatsz erről bővebben.

Pro tipp: attól, hogy valami márkás és drága, még nem feltétlen a legjobb.

Pro tipp 2: attól, hogy a barátnődnek valamelyik alapozó bevált, neked még nem biztos, hogy jó lesz.

taylor_foundation_gif_1

2. Rossz ecset

Valahol ott kezdődik a dolog, hogy ha eddig nem tisztítottad megfelelően a szőrös sminkecseteidet, akkor itt az ideje egy alapos fürdetésnek. A baktériumok és szennyeződések lerakódnak a szivacsokon és ecseteken is, aminek az a következménye, hogy a két hónapja rászáradt alapozófoltban lévő koszt minden reggel felviszed az arcodra. Gratula. Eltömített pórusok, pattanások, ilyesmi. Itt már írtam róla, olvasd el! Ja, és ha rossz minőségű ecsetet használsz, nem is fogod tudni egyenletesen felvinni a bőrödre a matériát. Igen, csíkos lesz a fejed.

3. Rosszak a fényviszonyok

Azzal, hogy a boltban teszteled az alapozót, az a baj, hogy a legtöbb üzletben botrányos fények vannak (nincsenek). Ez pedig egyenesen arányos azzal, hogy még ha ott szépen fed is a krém, az utcán, természetes fényben teljesen máshogy mutatsz majd vele. Ezt úgy tudod elkerülni, ha nem veszed meg egyből az alapozót, hanem termékmintát kérsz belőle, majd természetes fényben teszteled a minőségét. Így nem költesz majd el feleslegesen ezreket valamire, amit aztán soha nem fogsz használni − spórolási tipp egy spórolni nem tudótól.

beauftiful-blue-eyes-gif-girl-Favim.com-868835

4. Rossz testrészre kened először

Szoktam látni, hogy alapozóválasztás előtt a legtöbben a kezükre kenik a terméket. Mert mondják, hogy akkor jó egy alapozó, ha a csuklódon vagy kézfejeden látható kék ereket elfedi. Ezzel csak az a baj, hogy az alapozót a továbbiakban nem a kezedre fogod kenni, remélhetőleg. Ha nem az arcodon akarod tesztelni először, akkor kenj belőle egy keveset a nyakadra. Így látni fogod a színárnyalatot, amire szükséged van.

5. Nem dobod ki időben

Igen, a sminkcuccoknak is van lejárati dátuma, nem csak a túró rudinak. Az alapozók általában 3 hónapot bírnak, ennyi idő alatt, ha mindennap használod, nagyjából el is fogy. Minden sminkterméken valahol található egy kis tégely szimbólum, amiben van egy szám és egy ‘m’ betű, ami a hónapot jelenti. Logikusan addig jó, ahány hónap fel van tüntetve rajta… Ha erre nem figyelsz oda, és tönkremegy az alapozód, ezután pedig ugyanúgy használod, mint eddig, a baktériumok elszaporodnak, ez pedig pattanásokhoz és mitesszerekhez vezet. Azt meg nem akarod, ugye.

Mini összefoglaló arról, milyen a jó alapozó:

landscape-1467143447-mc-062816-foundation

További hibákról ide kattintva olvashatsz.

Itt van még jó kis kontent