4 amatőr stílushiba, amit sajna te is elkövetsz

Szerző: Brooke

Mind követhetünk el fatális hibát az életben. Például amikor fehér tornacipőhöz „véletlenül” fekete zoknit veszünk fel, noha azt állítólag nem szabad. Legalábbis akkor, ha nem akarunk röhögést anélkül, hogy nekünk ez szándékunkban állna. Egy szónak is száz a vége: stílushibákat mindannyian követünk el. A lenti, bagatell hülyeségeket legalábbis biztosan.

#1 Nem vasalod a ruháid

Az első gondolatod: ok, kinek van erre ideje? Aztán rájössz, hogy kivasalni reggel azt a felsőt és nadrágot, amit fel akarsz venni aznap, nagyjából 3-4 perc lenne. Én az olyan modern dolgok híve vagyok, mint az

okos teregetés.

Szóval úgy próbálom csinálni, hogy minél kevesebbet kelljen vasalni utána. Ha pedig nem muszáj, nem is akarok vasalni, mert lusta vagyok, és utálom. A következetes teregetés pedig mindössze annyiból áll, hogy amit csak tudsz, felakasztasz, vagy a radiátorra terítesz. Ha nem is biztos, hogy nem kell semmit kivasalnod, az tuti, hogy a szárító csíkjai nem maradnak ott a ruhán. Amúgy meg vasalj, mert szerfelett kiábrándító, ha valaki tip-top, de gyűrött cuccokban jár.

i-got-that-bitch-an-iron-bitches-love-irons_o_1077019

#2 Félsz a színektől és a mintáktól

Fura, hogy pont én mondom ezt, amikor feketén (és újonnan fehéren) kívül mást nem hordok… De azért próbálkozom. Az van, hogy a mintás cuccok divatosak. Még akkor is, ha a kevesebb néha több. A kockás, a csipkés, a virágos, a hippis meg úgy minden, ami nem egyszínű. Nem kell papagájnak öltöznöd ahhoz, hogy stílusos legyél.

tumblr_n2n5r1xg6Z1r3ssjeo2_r1_500

#3 Olyan trendet követsz, ami nem te vagy

Most belemehetnék olyan általános jelenségek elemzésébe, mint például az, hogy csináltatsz magadnak egy csomó tetoválást, mert most épp menőnek számít, csak viselni nem tudod. Meg mondjuk olyan is van, hogy valaki remekül képes arra, hogy kövesse a divatot, csak épp saját stílusa nincs. Ha nem áll jól, és még csak nem is érzed jól magad a ruháidban, ne hordd őket. Akkor se, ha trendi akarsz lenni. Azt viseld, amit szeretsz, és amiben tényleg boldog vagy, meg önbizalmat ad neked, ilyesmi. A többi rongyot felejtsd el.

anigif_enhanced-buzz-905-1367597489-53

#4 Nem vagy elég bevállalós

Tudom, hogy a társadalom megkövetel olyan dolgokat tőled, mint az „öltözködj egyedien, de azért legyél ugyanolyan, mint mindenki más„. De az extrém dolgok mindig sokkal menőbbek, mint beállni a sorba, olyan emberek közé (vagy inkább mögé), akik teljesen egyformák. Merj változtatni akár a hajadon, akár a körmödön, bármin. Ha meg nem tartós változásra vágysz, csempéssz be pár extrém darabot a ruhatáradba. Vagy hordj kendőt a fesztiválon, amíg mindenki más a virágkoszorúknál van leragadva.

giphy

Még több stílushibáért katt ide.

Itt van még jó kis kontent