4 ok, amiért úgy kell szeretned a hajad, ahogy van

Szerző: Brooke

Szokták mondani, hogy ha valakit úgy szeretsz, ahogy van, akkor az valami különleges, értékelendő, sőt, irigylésre méltó dolog. Ez a látszólag elcsépelt, “szeresd úgy, ahogy van” szlogen márpedig vonatkozhat saját magadra is. A lelkedre, a testedre, a kezedre, a szemedre, a hajadra. Ó, a hajad…

 

A hajaddal az van, hogy változtatni akarsz rajta. De állandóan. Ha hosszú, akkor legyen rövid. Ha rövid, akkor legyen hosszú. Hajvágás vagy hajhosszabbítás, mindkettő adott, egyik megfizethető, másik már húzósabb, de van rá lehetőséged. Vagy ott a színe. Nem találod az igazit, össze-vissza festegeted, keresed azt, amelyik jól áll. Aztán megvan, de megunod.

A jó nem elég

A természetes hajad egyenes, de te göndört szeretnél. Minden reggeled azzal kezded, hogy begöndöríted a tincseidet, elmegy vele fél óra. Ha pedig természetesen hullámos a hajad, egyeneset akarsz. Mindig más kell, semmi nem jó. Aztán sírsz, mert teljesen tönkrement a hajad. Töredezik, száraz a vége, le kell vágni, nem nő, nem fényes, és nem is egészséges. Eldöntöd, hogy még ha vitaminok százait is kell szedned, szép és egészséges frizurát varázsolsz magadnak. Türelmesen megvárod, míg megnő és helyrejön.

original

Csak egy valamit nem tudsz:

Nem tudod, hogyan kell szeretni a saját hajad.

Ez pedig nagyon nagy baj, mert amíg nem szereted a hajad úgy, ahogy van, nem is várhatsz tőle csodát. Nem fog egyik napról a másikra megnőni, sőt, sokszor úgy érzed majd, hogy semmi nem változik rajta. Pedig de, csak időbe telik. Azt az időt, amit a hajad roncsolásával töltöttél, szorozd meg kettővel. Mert ennyi minimum kell majd ahhoz, hogy egészségessé váljon.

A természetes hajad gyönyörű, biztos hallottad már sokszor. Nem, nem csak azoktól, akik szeretnek, és azért mondják, mert szeretnek. Tényleg az. Tudom, mert rákattintottál erre a cikkre. Egyértelmű, hogy érdekel a hajad, és szeretnéd szeretni. Mert valahol te is tudod, hogy szerethető, csak nem vagy benne 100%-ig biztos. Nem baj, itt van négy ok, amiért imádnod kell a tincseid, természetesen. Úgy, ahogy vannak.

tumblr_m28gpx6Fu21r9extuo1_500

1. Mert miért is ne szeretnéd a hajad?

Miért is ne szeretnéd, amikor az is a részed? A te részed, ami egyedivé és különlegessé tesz. Biztos lehetsz benne, hogy olyan hajszíne senkinek nincs, mint neked. Beállhatsz a sorba, hogy ombrét festess magadnak, mint az összes többi lány. Vagy lehetsz egyedi. Már csak azért is, mert amíg mindenkinek festett tincsei vannak, te a természetességet pártolod.

2. Mert megtanulhatod, hogyan kell bánnod vele

Göndör, amikor nem akarod, és egyenes, amikor hullámosat szeretnél. Tudom, hogy néha borzasztóan nehéz bánni a hajaddal. Mert össze-vissza áll, és egyáltalán nem úgy, ahogy te szeretnéd. Egy hajvágással viszont sokat segíthetsz a helyzeten. Főleg akkor, ha még a megfelelő hajápoló termékeket is megtalálod. Igen, ez időt vesz majd igénybe, tesztelned kell. De ha egyszer megvannak, máshogy el sem tudod majd képzelni a frizurakészítést.

giphy

3. Mert időt és pénzt spórolhatsz meg magadnak

Hajat festegetni három hetente, ha nem is drága, de nem is valami olcsó mulatság. A fodrásznál töltött 2 órát szánhatnád másra is. Mondjuk otthon feldobhatsz egy házi hajpakolást, ami biztosan nem roncsolja a hajad. Azt a pénzt, amit hajhosszabbításra költesz, költheted ruhákra is, de új szandált is vehetsz magadnak. Amúgy meg azt mondják, hogy mindenkinek a saját hajszíne áll a legjobban.

4. Mert meghálálja, hogy szereted!

Ha hosszú, álmatlan éjszakák után nagy nehezen úgy döntesz, lenöveszted a hajad, megszabadulsz a festett színtől, hidd el, a hajad hálás lesz. Ha vigyázol rá, és három-négy havonta elmész fodrászhoz, a hajszálaid egészségesek lesznek. Kevésbé (vagy egyáltalán nem) töredeznek majd, bátrabban vasalhatod néhanapján, lelkiismeret-furdalás nélkül. Csak idő kérdése, hogy egészséges, szép és fényes hajad legyen. Hagyj magadnak időt, és legfőképpen tarts ki a döntésed mellett.

90374-selena-gomez-wind-blows-hair-g-cXpP

Itt van még jó kis kontent