Ez történik akkor, ha nem szárítasz hajat

Szerző: Brooke

21 nap kell ahhoz, hogy egy új viselkedésminta rutinná váljon. Legyen ez a minta mondjuk az, hogy elfelejted a hajszárítást egy időre. Legalább nyáron, amikor 10 perc alatt megszárad a hajad magától. És mondjuk dobd a hajvasalót is, ha már úgy van. Megmondom, miért.

A hajszárítás nem ott kezdődik, hogy kiesel a kádból csuromvizes hajjal, és egyből izzítod a hajszárítód. Először törölköző szárazra kell törölnöd a hajad, és csak utána jön a szárítás. Mert amikor vizes a hajad, és hajszárítóval kezded gyilkolni, a haj szerkezete károsodik. Ez azt jelenti, hogy szó szerint kiszárítod a nedvességet a tincseidből, amitől csak még jobban fognak töredezni a hajszálaid. Ha ezután még hajvasalóval is nekiesel a fejednek, csak tovább rontasz a helyzeten. Ha hajnövesztésben vagy, fogadd meg a jó tanácsot. Amúgy ez csak egy ok, amiért el kéne engedned a hajszárító használatát. De itt van még néhány dolog, amit a szárítás mellőzésével tapasztalhatsz.

tumblr_inline_nllljdwRP81skk9zb

#1 Erősebb és egészségesebb lesz a hajad

Igen, mert ahogy már fentebb is olvashattad, a haj szerkezetének egyáltalán nem tesz jót, ha kétnaponta szárítgatod a hajad, és még utána ki is vasalod. A hajvégek eltöredeznek, száraz lesz minden tincs, amit megfogsz. Seprű lesz a hajadból. Amúgy onnan tudom, hogy ez igaz, hogy én is kipróbáltam. És megszoktam, hogy nem szárítom, és nem vasalom a hajam. Szóval működik a dolog, meg a hajam is nőtt, és sokkal jobb érzés, hogy nem kínzom meg szerencsétlent nap mint nap.

#2 Spórolhatsz vele

Mert ha nem töredezik folyamatosan a hajad, nem kell állandóan fodrászhoz járnod. Ha nem szárítod annyit a hajad, és fésülgeted körkefével közben, nem kopik olyan gyorsan a festék a hajadról, nem kell háromhetente festegetned. Nem kell hajápoló cuccokra költened havonta, mert meg akarsz szabadulni a száraz hajvégektől. Nem kell hajszárítást könnyítő drága termékeket sem venned, hogy a hajadra kend őket. Spórolás level 872467.

#3 Lehet természetesen hullámos hajad

Beach waves. Évek óta borzasztóan trendi, nemcsak nyáron, de télen is. Konkrétan olyan hullámokról van szó, amiket elég nehéz úgy elkészíteni, hogy előtte megszárítottad a hajad, mondjuk körkefe segítségével. Hullámos tincseket még azok is könnyen készíthetnek maguknak, akiknek alapból egyenes a hajuk. Amikor nedves a hajad, csak fel kell raknod kontyba. Tök mindegy, hogy hogyan, mert amikor megszárad és kibontod, természetes hullámok lesznek benne. Itt olvashatsz még erről.

anigif_optimized-25105-1435266885-4

Itt van még jó kis kontent