Brexit kollekció Daniel W. Fletchertől

Szerző: Nevermore

Itthon kilépő felest szoktunk inni, mielőtt egy buliból hazaindulunk, Anglia azonban egy kicsit más irányba tart egy nagyobb buliból, ehhez nem elég a feles.

Az év, sőt talán az évtized egyik legerősebb eseménye volt a brit népszavazás, amelynek eredményeként Nagy-Britannia nagy valószínűséggel kilép az Európai Unióból. Ennek az eseménynek azonnal olyan társadalmi, gazdasági és kulturális következményei lettek, amelyekkel senki nem számolt – még a brexit-pártiak sem, bár ők igazából a brexittel is elfelejtettek számolni, mint az kiderült.

1

Az egyik ember, akire a brit tömegek „bölcs” választása nagy hatást gyakorolt, a divattervező Daniel W. Fletcher volt, aki ezt az inspirációt egy új kollekció kiadására használta.
15

A kollekció a lehető legegyszerűbb darabokkal operál, amiket azonban luxus minőségű  anyagokból készítenek el. A klasszikus ruhadarabokat, mint például a mellények és pulóverek, olyan szokatlan kiegészítőkkel dobta fel a tervező, mint a szőrme. Még érdekesebbek azonban azok a nyílt üzenetek, amelyekkel Fletcher a szavazással és a brexittel kapcsolatos véleményét fejti ki. Némely darabon ugyanis a STAY szó található, jelezve, hogy a tervezője, illetve valószínűleg a viselője is inkább maradna – mármint az EU-ban ugye.

A ruhadarabok némelyikének színvilága azon európai országok színeit használja, ahol Fletcher már járt, ezzel is a kontinens iránti ragaszkodást szimbolizálva.

2

A kollekciót hamarosan megvásárolhatjátok a Daniel W. Fletcher kiskereskedőknél.

Itt van még jó kis kontent