Ezeket NE csináld lefekvés előtt, ha egészséges hajat szeretnél

Szerző: Brooke

Minden nő egészséges, dús és erős hajszálakból álló hajkoronát szeretne. Ezért viszont tenni kell, elég sokat. Az egészséges haj egyáltalán nem egy elérhetetlen vágy vagy álom, és nem csak a tökéletes génekkel született nőket illetik meg.

Különböző vitaminokkal megakadályozhatod, hogy eltöredezzenek a hajvégek, de még a hajhullást is meg tudod állítani. Egészséges táplálkozással nemcsak a szervezetnek, de a hajkoronádnak és a fejbőrödnek is jót teszel. Gyorsabban regenerálódnak a hajszálak, nem száradnak ki, a hajhagymák pedig erőre kapnak. Az állandó hajvasalás örök ellenséged, de még az alacsony hőfokon történő hajgöndörítés sem a legjobb barátod. A hajszárítást is próbáld hanyagolni, amennyire csak lehet. Hidd el, a hajad hálás lesz.

jennifer-lawrence-thank-god-for-me

Ha ez még mindig nem lenne elég, akad pár további apróság, amire érdemes odafigyelned. Mondjuk azokra, amiket rosszul csinálsz lefekvés előtt.

#1 Nem fésülködsz

„Fésülködj egy nap többször” − ez egy olyan jó tanács, amit nagyjából senki nem fogad meg. Na, nem is kell egy nap 10-szer fésülködni, viszont reggel és este azért illik. Egyrészt azért, mert a már gyenge hajszálaktól, amik amúgy is kihullanának, megszabadulhatsz. Hajmosás előtt is fésülködhetsz, így nem egy nagy csomót fogsz mosni a fejeden, sokkal könnyebb dolgod lesz a sörényeddel. A fésű fogai, ahogy a fejbőrhöz érnek, serkentik a természetes olajtermelődést, így fényessé és egészségessé válik a haj.

tumblr_mdvipx3cop1rdutw3o1_500

#2 Nem este mosol hajat

Oké, a reggeli zuhany elengedhetetlen feltétele az ébredésnek. Logikus, ha te is inkább reggel mosol hajat. Este csak elalszod, másnapra ugyanolyan katasztrofális lesz, mint amilyen hajmosás előtt volt. Az esti hajmosásnak viszont van annyi előnye, hogy mindenre van időd. Többek között arra is, hogy megvárd, amíg magától megszárad a hajad. Hogy mi történik, ha nem szárítasz hajat huzamosabb ideig? Itt elolvashatod.

emma-stone-shower-hair-shampoo-720

#3 Túl szorosan fogod össze

Tudom, hogy estére már te is sokkot kapsz a hajadtól. Főleg, ha hosszú és sok, ráfekszel, húzod, nem tudsz vele mit csinálni. Ezért az első hajgumival, ami a kezedbe akad, a fejed tetejére fogod, jó szorosan. Ezzel az a baj, hogy nem kicsit, viszont nagyon megtöröd a hajad, ami töredezéshez és hajhulláshoz vezet. Rossz szokás, próbálj megszabadulni tőle. Inkább vegyél olyan hajgumit, ami vastagabb, és nem töri meg a hajad, vagy fogd laza kontyba estére a tincseid, hogy ne zavarjanak.

tumblr_lxxdct51um1r4fexco1_500

Még több tiltólistás dolgot itt találsz.

Itt van még jó kis kontent