Ez történik, ha egy időre mellőzöd a hajmosást

Szerző: Brooke

Az állandó hajmosásnak van pár hátránya. Ilyen például az, hogy ha folyamatosan úgymond lemosod a hajadról a természetes olajokat, sokkal gyorsabban fog zsírosodni. Ezért kénytelen vagy újra és újra megmosni. Ördögi kör, plusz nem túl pénztárcabarát szokás.

Nem könnyű lemondani a hajmosásról, hiszen minden nő imádja, ha a kedvenc samponjának illata lengi körbe a fejét. Azonban ha sikerül átállnod a kevesebb samponhasználatra, az hosszú távon jóval kifizetődőbb megoldást nyújt. Itt van néhány dolog, ami akkor történik, ha kevesebbszer lógatod a fejed víz alá.

stock-photo-black-and-white-shot-of-young-beautiful-girl-with-hair-bun-126884252

 

#1 Kevésbé zsírosodik

Igen, amint az előbb is írtam. Ha nem mosod túl sűrűn a hajad, a tincseiden lévő természetes olajok majd kordában tartják a zsírosodást. Ja, és fényesebb is lesz.

#2 Tovább tart a színe

Teljesen logikus. Azok, akik nem tartós festékkel festik a hajukat, tudják, milyen érzés, amikor két hét után elkezd kopni a színező a hajból. Fura színe lesz a sörényednek, ezért újra és újra megveszed a hajszínezőt, a spórolás pedig mint fogalom megszűnik létezni számodra. A tartós festékkel is hasonló a helyzet, mert egy idő után veszít a színéből. Fénytelenné válik a hajad.

#3 Javulni fog a hajszálak szerkezete

Ez azért van, mert sok samponban vannak olyan kémiai szerek, amik szépen lassan tönkrevágják a hajszálakat. Nem, ez nem egy hónap alatt történik meg, de mondjuk fél év alatt már simán. A vastag, egészséges hajszálak ellensége az állandó hajmosás. Plusz hajat sem kell szárítanod olyan sűrűn, amiről köztudott, hogy roncsolja a hajat.

f55d7e00-9daa-0132-a2cf-0e6808eb79bf

#4 Könnyebb lesz bánni vele

Biztos te is tisztában vagy vele, hogy a frissen mosott hajjal esélytelen bármit is kezdeni. Száll, kicsúszik a hajgumiból, semmit nem tudsz csinálni vele. Sokszor még vasalni sem érdemes, mert úgysem marad úgy. A göndörséget pedig fél óra alatt kirúgja magából. Másnapra sokkal könnyebb dolgod lesz vele. Harmadik nap pedig úgy áll majd, ahogy te szeretnéd.

#5 És mi van a szagával?

Az, hogy nem kell állandóan a legillatosabb samponok legillatosabbikával mosnod a hajad ahhoz, hogy ne legyen büdös. Bőven elég, ha hetente egyszer-kétszer almaecettel vagy szódabikarbónával átöblíted.

tumblr_m9uyozMQu31qmb8czo1_500

Itt van még jó kis kontent