A férfi 7 archetípusa

Szerző: Sue

Évszázados kérdés, hogy mi kell a nőknek. Mert az általánosan elfogadott nézet szerint (amit persze valljuk be, leginkább az ellenkező nem képvisel) minden nő álma a tökéletes férfi, aki kedves, szerető, törődő, romantikus, odaadó, türelmes és érzékeny, mégis férfias és védelmező. Na de, nem a maszkulin jegyeket vadállat módon túltolva, hanem éppen csak akkor és amennyire azt a helyzet megkívánja.

Az ilyen pasi persze körülbelül annyira gyakori, mint egy hús-vér fluffy unicorn. Ellentétben a rajzfilm nyomán a játékgyártók által életre hívott pihe-puha, plüss egyszarúval, ilyen csodahímet nem tudunk levenni a polcról egy random szupermarketben, mégis (vagy tán pont ezért) veszettül vágyunk rá, és keressük égen-földön.

Aztán, ha megkapjuk, nem értékeljük. Sőt.

Unjuk.

Annyira unjuk a megszelídített, csinosan felnyergelt kis egyszarvúnkat, hogy olykor mindenféle közönséges és durva öszvér felé kezdünk kacsingatni, és a háziasított ritkaságunkat semmi perc alatt hagyjuk hátra egy kevésbé pedigrés példányért. Még akkor is, ha előre tudjuk, hogy az új barát csúnyán megsebesíthet minket a betörés izgalmas, de veszélyes procedúrája során. És még utána is.

Love actually

Vagyis hiába sírunk mi nők a jófiúk után elméletben, a gyakorlatban a rosszfiú a kapós, könnyek, vihar és szívtörés ide vagy oda. Summázva ez jutott eszembe annak a 41 éves holland férfinek, Alexander Pieter Cirknek a története kapcsán, aki az interneten ismerkedett meg a nálánál 15 évvel fiatalabb kínai „szerelmével”. A pár a virtuális randevúzgatás első hónapjaiban intenzív érzelmi kapcsolatba bonyolódott egymással, és nagy szavak után konkrét tervek is megfogalmazódtak a találkozást illetően, a beszámolók szerint akkor még mindkét fél részéről. Hősünket aztán annyira hatalmába kerítette a vágy, hogy két hónapnyi csevegés után álmodott egy merészet, és vett egy repülőjegyet Hollandiából Kínába.

A srác át is küldött a repjegyről egy fényképet a lánykának, aki azonban azt (bővebb magyarázat híján) egyszerűen poénnak vette, és nem is nagyon foglalkozott vele tovább. Csakhogy a fiatalember a maga fizikai valójában, ténylegesen manifesztálódott Kínában, szerelemmel és várakozással telve, a repülőtéren viszont nem várta senki. Alexander ennek ellenére nem tágított, és 10 napon keresztül, rendületlenül vesztegelt tovább a túlárazott reptéri kávézók, a vámmentes parfümök, az indokolatlanul hangosan beszélő hispán turisták és a fülsértő frekvencián bömbölő gyereksírás univerzumában.

no_more_krakozia_gif

Talán még ma is ott töltené a mindennapjait, és meglehet, sose hallottunk volna róla, ha nem kerül olyan kritikus állapotba, amiért egészségügyi ellátásra szorult. A férfinek ugyanis diagnosztizált cukorbetegsége van, aminek ez a nomád életmód nem igazán tett jót, sőt, a dolog odáig fajult, hogy végül kórházi ápolásra volt szüksége.

Az újságírók természetesen megkeresték a másik főszereplőt is, aki elmondta, hogy egyáltalán nem volt tudomása a férfi tervéről, hiszen az ominózus repjegyes fotó után az úr nem jelentkezett, majd ő egy plasztikai beavatkozás miatt egy ideig nem volt elérhető. Természetesen nagyon sajnálja, ami történt, és reméli, hogy sikerül tisztázniuk a dolgot, és ha nem is szerelmes, de boldog lesz a befejezés.

A hősszerelmes azóta visszatért Dániába, és a hírek szerint jól van.

Hipokriták FTW

Az internet népe az ő végtelen bölcsességében persze imádja sztorit, és mint rendesen, szanaszét szedik mindkét felet. Sokan elítélik a nőt, még többen kiáltják ki tökéletes férjjelöltnek a pasit, és hozzám hasonlóan akadnak olyanok is, akik azt kérdezik: mégis mit gondolt Mr. Cirk?! Anélkül, hogy a történet teljes hátterébe belelátnánk, Dániából átruccanni Kínába két hónap internetrománc után számomra inkább reménytelennek tűnik, mintsem romantikusnak, arról nem is beszélve, hogy az első, reptéren töltött nap után mégis

miért várt még további kilencet?

A magam részéről egyáltalán nem tudom, hogy úgy általában mi kell a nőknek. Leggyakrabban azzal sem vagyok tisztában, hogy nekem mi kell. Abban mégis biztos vagyok, hogy javarészt nem az ilyen kiszámíthatatlan viselkedéssel lehet megfogni. Minden hódítás és csábítás egyedi, de az elmondható, hogy a szubjektív külsőségek mellett van egy-két olyan attitűd, amire az arra programozott hölgyek bizony ugranak. Mit ugranak, vetődnek. Ezek a dolgok kb. az első másodpercben eldőlnek, hiszen ez vagy sugárzik egy férfiből, vagy nem, de nem lehet sem tanulni, sem mímelni. Vagy van, vagy nincs. Sajnos, uraim, ez van.

A kisugárzás egy komplex és sokszínű dolog. Eddig jártamban-keltemben az alábbi hét archetípusra bukkantam, akik valamiért vonzzák a nőket, mint a mágnes, korra, helyzetre, minden egyéb ismérvre tekintet nélkül.

A férfi 7 archetípusa (according to sue)

 

1. A MacGyver

mcgyver_gif (2)

A mindig nyugodt, mindig higgadt megoldó ember. Akiből árad az önbizalom, mert tudja, hogy bármikor össze tud dobni egy tengeralattjárót egy kenyérpirítóból és pár botból. Aki mellett nincs szükség autómentőre, se szerelőre. Mindig mindenre van egy terve.

2. A Travolta

 

travolta_dance_gif

A pimasz mosolyú, nevető szemű táncos, a szexi férfi, aki mindig a buli lelke, és a társaság motorja. Aki minden este kinéz egy lányt magának, és azon az estén az a lány lesz az éjszaka királynője. Pünkösdi királynője, persze…

3. A CharlieSheen

charlie_sheen_hotshots

A rosszfiú. Aki olyan, mint a cukor vagy a mekis kaja. Tudjuk, hogy nem tesz jót, de elképesztően finom, képtelenség lejönni róla. Ösztönösen

meg akarjuk menteni, jó útra téríteni, de ez a projekt biztos bukta.

Mert ha mégis sikerülne, oda lenne a varázs.

4. A Lannister

lannisters

A szellemes pasi. Akinek mindig van egy frappáns poénja, egy őrületes sztorija vagy egy vesébe nyilalló riposztja. Akiből sugárzik az intelligens humor, és hiába állsz ellen, hiába utálod az elején a szócsaták és a beszólogatásai miatt, mélyen belül tudod te is, hogy élvezed.

5. A BobMarley

bob-marley

A laza, a bohém, a fáradt (beszívott?) tekintetű, szexi pasi. Akinek látszólag minden mindegy, és pont ez benne az ingerlő. Nehogy már ne legyél rá hatással! Olyan márpedig nem létezik. Ha ehhez társul egy csipetnyi RobertPattinsonos, szomorú szempár, a kombó tökéletes.

6. A MichaelKnight

david_hasselhoff_gif

A megmentő, a testőr, a titokzatos nyomozó. Aki mellett nem kell félned, mert megvéd, ha jönnek a rossz emberek. Aki, ha megfogja a kezedet, egyből az értésedre adja vele, hogy mellette a világ legjobb helyén vagy.

7. A Tarzan

tarzan_gif

Az elemi férfi, a nyers erő megtestesítője, aki nem igazán finomkodik, sőt, semennyire sem, ha éppen téged akar. Nincs rejtély, nincs kétség, a szándék egyértelmű. Nem a legkifinomultabb példány, de a testi adottságok kárpótolnak.

Szóval, ha mégis választ kellene adnom arra a kérdésre, hogy milyen pasikat akarunk mi nők, azt mondanám, hogy kicsit úgy vagyunk ezzel, mint a PokemonGóval: jó lenne őket gyűjteni, csak sosincs elég labdánk.

Itt van még jó kis kontent