Így sminkelj szemszínhez illően

Szerző: Brooke

Amikor sminkelni kezdesz, mi alapján döntöd el, hogy milyen színeket fogsz használni? Választasz egyáltalán valamilyen színt, vagy a fekete tusvonalon kívül mást nem is nagyon tudsz elképzelni magadon? Ha utóbbi jellemző rád, hadd mutassak pár olyan színt, ami a szemedhez is passzol.

Különösebben nem rajongok a színekért, de ez is olyan, mint a vörös haj: másokon tetszik, magamon annyira nem. Ámde ki szoktam próbálni én is egy-két árnyalatot, már csak azért is, hogy ne legyek totál unalmas a környezetem számára (ezt úgy mondom, mintha érdekelne).

idgafcameron-diaz-gifbad-teacher

Amúgy a sminkelés valamilyen szinten önkifejezés is. Hidd el, nem kell magad szarul érezned csak azért, mert valaki beszól a túl sötét szemeidre. Ha neked az tetszik, viseld bátran. Valami olyasmit kell érezned, mint az öltözködésnél: azt hordod, amit szeretsz, és azt veszed meg, amiben jól érzed magad. Úgy sminkelj, hogy azzal magadnak felelj meg, ne másoknak.

Először is, itt egy remek táblázat, ami mutatja a természetes hajszín és szemszín előfordulásának gyakoriságát. Jobbról balra a hajszínek gyakoriság szerint, lentről felfelé a szemszínek gyakoriság szerint láthatók. Vagyis a leggyakoribb a barna szem-barna haj, míg a legritkább a vörös haj sötét barna szem párosítás.

haj_szemszin_kombok

 

Barna szem

Ez az a szemszín, amihez szinte minden passzol. A barnától a pasztellszíneken át az élénkig szinte bármi. A szemszín mellett egyébként érdemes a bőrtónusodat is figyelembe venned, mert a szemhéjpúder színének bizonyos mértékig ahhoz is kell passzolnia. Ha sötét a bőröd és barna a szemed, bátran választhatsz sötét árnyalatokat. Ha világosabb, inkább maradj a halványabb árnyalatoknál. Most képzeld el, hogy hófehér a bőröd, de fekete a szemed… Kicsit haláli, persze kinek mi. A szemszínedet tökéletesen kiemeli a barna, a lila, a zöld, a kék. Emellett minden természetes árnyalat nagyon jól fog állni.

ggggg

Még valami: ha olyan sötétbarna a szemed, hogy már szinte fekete, örülj neki, mert ez a szín ritkább, mint a zöld vagy a kék. Másrészt azért is örülj, mert bármilyen színű szemhéjfesték jól áll. Tényleg bármilyen.

Kék szem

A kék szemszín azért különleges, mert már alapból egészen feltűnő, épp ezért nem is könnyű színt választani hozzá. A barna szemhez hasonlóan a kékhez is illenek a pasztellárnyalatok, mint a halvány rózsaszín, a barna vagy az arany, és ott vannak persze a semleges színek, amikkel tökéletesen harmonizál. Kék szemnél is van lehetőség arra, hogy a szemhéjra egyszerre több árnyalat kerüljön. Ezeket viszont érdemes úgy kiválasztani, hogy ne csak egymáshoz, de a szemedhez is passzoljanak. Az előbb említett színekből kettőt vegyítve gyönyörű árnyalatokat lehet kapni.

blue

Zöld szem

Különleges szín, mert meglehetősen kevés nőnek van csodaszép, zöld szeme. Olyan cicás zöld. Viszont szerencsések abból a szempontból, hogy a legtöbb szemfesték színe jól áll nekik. A barna, a fekete, az aranyos árnyalatok, de még a barackos színek is. Számos lehetőség áll rendelkezésükre, hogy kiemeljék szemük színét, és odavonzzák a tekintetet. A kék nem a te színed.

gg

Szürke szem

Bár a szürke szem még ritkább, mint a zöld, azért itt is akad sminkelési lehetőség bőven. A szürke hideg szín, ennek ellenére nemcsak a hideg, hanem a meleg árnyalatok közül is választhatsz szemhéjfestéket. A natúr színek remekül állnak, de a lilás-rózsaszínes kombinációkkal sem lőhetsz mellé, ám a barnával érdemes vigyáznod.

lagrerge

Itt van még jó kis kontent