Egy pro tipp leszólításhoz. Tudományos.

Szerző: ViiQuinn

Kispéntek van, és miért koptatnánk itt az ujjainkat a divatról, ha csak otthon, a tükör előtt nézed, milyen menő vagy valójában. Gyerünk ki a városba, be egy jó kis pubba, és nézzük, volt-e értelme a fejtágításnak a stílusról meg a király séróról. Hogy most se engedjük el a kezed, kapsz még egy utolsó tippet az akció előtt. 9gWTIkE

Na jó, nem csak így…

Bizonyára emlékeztek még a Wall Street farkasa című filmben Leonardo DiCaprio elképesztő beszédeire, amelyek végén mindenki eufóriában tört ki, és a hallgatóság motivációja a tetőfokára hágott. Vagy hogy pár percnyi, pimasz és rámenős monológ hatására bárki belement egy olyan üzletbe, amihez a beszélgetés elején még fikarcnyi kedve sem volt. Nos, nem állítjuk, hogy ilyen mélységekbe kalauzolunk most el titeket, de egy ügyes csajozós tippet azért még tudunk pattintani.

A New York Magazinban megjelent írás szerint egy angol kutató pszichológus, Elizabeth Stokoe vizsgálta az emberek reakcióit értékesítési szituációkban. Az első körben kapott elutasító válaszok után két kifejezést csempészett be a mondatokba. Ezek pedig a:

“Hajlandó lennél…?” és a “Kész vagy rá, hogy…?”

kifejezések voltak. Megfigyelései szerint, amikor a kérdésekben elhangzik az előbbi két kifejezés, akkor gyökeresen megváltozik a két fél közötti kapcsolat. Ahelyett ugyanis, hogy a kérdező egy azonnali döntést és akaratot erőltetne az “áldozatra”, inkább a határait feszegeti, és a döntést az ő kezébe adja. Ha legközelebb valamilyen konkrét szándékkal közeledsz valakihez, érdemes megpróbálnod neked is így feltenned a kérdést.

Szórend, stílus

Egy konkrétabb példával élve, a következő sörözés/fröccsözés/whatever alkalmával kérdezz csak annyit a delikvenstől: hajlandó lennél velem meginni egy italt? A fentiek alapján nagyobb eséllyel kapsz pozitív választ, mint az “akarsz inni velem egy italt?” esetében. Már csak a választékosabb modor miatt is. Ne is beszéljünk a „Szia, mit iszol?” dumáról.

Az nagyjából ide vezet:XUeJC3d
Természetesen a joker-kifejezés nem garancia. Ne felejtsétek el, hogy ha esetleg mégis nemleges választ kaptok, ne ostromoljatok tovább, cifrázva a mondatokat, azzal már csak magatokat ássátok el még jobban.

Pro Tipp fesztiválokra: Mindezt a remek elméletrendszert fel lehet borítani a megfelelő fellépéssel és egy szóval. Ha megvan a hangulat, és kiszemeltétek a csajokat – ez csapatban jobban működik –, küldjétek előre a legvagányabb arcot, akinek csak annyi a dolga, hogy lehengerlő vigyorral kimondja a varázsszót: „Tequila?” Jobb ez, mint a „Pucér Pasi”, mert ez ötből négyszer bejön. Ötből négyszer!

giphy

Itt van még jó kis kontent