Bro Guide

Az ápolt férfi becsülete

By  | 

Szubjektív vélemény következik egy olyan témában, amiben egyébként szinte kizárólag nők szólalnak meg. Hangosak, büszkék, és nincs igazuk.

Nemrég egy igazán kiváló írás jött szembe a Facebook-falamon, ami tökéletes példája annak a képmutatásnak, amit a nők részéről a témában gyakran olvasok, hallok. Most akkor vagy az van, hogy mi férfiak vagyunk teljesen hülyék, akik a világ legegyszerűbb összefüggéseit sem tudjuk megérteni, vagy pedig a nők viszonyulása a saját ideáljukhoz mellőz ténylegesen mindenfajta ésszerűséget. A példaértékű idézet ilyesmiket tartalmaz:

Nincs szükségünk borotvált mellkasra. Sem lábra. Nincs szükségünk szedett szemöldökre. Nincs szükségünk feszülős nadrágokra, amik összenyomják a férfiasságotokat. Nem vágyunk a felállított, felnyírt hajatok látványára.”

Meg aszongya:

“Nem érdekel a kockás has. Nem érdekel, ha lesz pocakotok. Nem érdekel, ha felszedtek néhány kilót.”

<nem vágyik olyanra, aki> “undorral az arcán tolja félre a tortaszeletet… és előre lecsomagolt csirkéket zabál minden nap. Mi vagy te, élsportoló?”

Vagy éppen:

“Szükségem van a látványra, amint megizzadva öntözöd a virágokat a ház előtt.”

“Nem akarom, hogy több parfümöt fújj magadra, mint én, és azt sem, hogy több ideig készülődj a fürdőben.”

Először sommázom a véleményemet közérthetően:

itsatrap_gif

Egy percig se hidd el, hogy a férfi számára az igényesség rendjén való mértéke a csapzottan kócos, ápolatlan haj, az állig lógó orrszőr, a hajléktalanok kezéből kicsavart, térdközépig lógó farmer és a szőrös hónalj, amit a verejtékszag és egy lejárt szavatosságú dezodor izgalmasan harsány keveréke tesz ellenállhatatlanul erotikussá. Ezt mondják, de nem ezt gondolják.

Alant pedig megpróbálom kifejteni, hogy miért extra gáz az, amikor a férfinek az önmagára való kényes odafigyelését egyes nők ilyen megvető fölényeskedéssel büntetik.

Azért gáz ez, mert

Kíváncsian megnézném például a pillanatot, amikor egy romantikus találkozón (vagy bármilyen alkalommal) az idézett hölgy párja a maszkulinság általa említett, karakán jegyeivel ajándékozza meg.

– Drágám, te is érzed ezt a furcsa bűzt?

– Csak a hormonjaim ingerlik az orrcimpádat, bébi.

– Úr isten, de férfias! Szeretlek! Hol vagy még ilyen?! Szagolni akarom.

Aha.

Számoljuk akkor össze közösen, hogy hány bárban, szórakozóhelyen, hány kényes ízlésű lányt, asszonyt sikerült férfiembernek megkörnyékeznie hömpölygő testszagban úszó, pisztolytáskás ingben, értelmiségi pocakkal, szőrös háttal s nyakkal valaha! Vagy tán csak nem az van, hogy a közösségi oldalakon büszkén hangoztatott, orrba-szájba megosztott, nők ezrei által szétlájkolt

lózungokkal ellentétben a valóságban nem is ez kell nekik?

Nem, szinte biztosan nem lehet, hogy a nők egy része nem ugyanazt állítja publikusan, mint amit ténylegesen igényel a gyakorlatban. Egy világ dőlne össze bennem.

Colin Firth

A közismerten igénytelen, szúrós verejtékszagú, bozontos szemöldökű férfi mintapéldánya, akit a nők világszerte ezekért a tulajdonságaiért szeretnek.

Hipokriták FTW!

Hiszen akkor miként is magyarázhatnánk meg, hogy C. Ronaldora, Colin Farrellre meg Jude Law-ra vannak rápörögve ugyanők nullától százéves korig, nem pedig Pityura a szomszéd kertből, amint épp a libatopot gereblyézi a kőmíves dekoltázsból kikandikáló altesti szőrzettel? Vagy azt, hogy miért hoz egy ilyen film 120 meg 160 millió dollárokat kizárólag női mozizóktól. Vagy hogy az Olimpia nyitányának legnagyobb eseménye hogyan lehet egy félmeztelen srác, akinek az egyetlen szkillje, hogy félmeztelen.

A társkeresőkön is bizonyára hatékonyabb lennél a megnyerő mosoly helyett egy túlszaturált makróval a pocakodról, háttérben a kikötői rakodásban összeizzadt alsógatyáiddal egy halomban. Az mennyivel férfiasabb már, a klasszikus értelemben.

A “pocak szexi” és társaik

Nemrégiben volt szerencsém egy teremben edzeni a nők körében kult státuszú alfahímnek cseppet sem nevezhető Chris Noth-szal (Mr. Big a Szex és New Yorkból). Legközelebb majd megkérdezem tőle is, hogy így 60 év körül miért nem engedi már el ezt az edzés dolgot. Miért bicepszezik, meg erőlteti a fekvenyomást, amikor szerfelett öntudatos, bölcs nőktől azt hallom, hogy őket bizony a fizikai adottságok úgysem érdeklik.

Ha van is a hipokritaságnak egy határa, drága hölgyeim, akkor Marvel-szuperhősökért, valamint jól szituált angol filmsztárokért rajongani, és ezzel párhuzamosan nálunk még szőrösebb mellkasért és izzadtabb, büdösebb, zsírosabb testért siránkozni messzemenően áthágja azt.

Ez a tájékozatlan senkiházi is abban a tévhitben van, hogy az igényes ápoltság még trend. Utálják is érte világszerte.

Ez a tájékozatlan senkiházi is abban a tévhitben ringatja magát, hogy az igényes ápoltság még trend. A nők persze világszerte leköpik ezért.

Amióta ez az ember felismerte, hogy a nők a "férfias" férfiakat szereti, felhagyott a testedzéssel és csak a saját hugyával mos hajat.

Amióta ez az ember felismerte, hogy a nők a “férfias” férfiakat szeretik, felhagyott a testedzéssel, és csak a saját húgyával mos hajat.

Mi teszi a férfit?

A kifogásolt véleményt fennen hirdetőknek szeretném megjegyezni, hogy a férfi önnön férfiasságába vetett hitét többnyire a külvilág hozzá való viszonya határozza meg. Ha tetszik, ha nem, a legtöbb esetben ezek ti vagytok ám, csajszikáim. Ti vagytok a felelősek azért, hogy a férfi a modern társadalmak természetes kiválasztásában a partnerszerzés garanciáját a parfümben, a testedzésben, a tudatos táplálkozásban és az igényes öltözködésben látja. Nem azért, mert piperkőc, hanem

mert ez válik be nálatok, nőknél.

Ezt igazolja a gyakorlat, ezt mutatják a számok. Ha valaki titeket akar, akkor ezt ésszerű csinálnia. Így lesz egy férfinek csaja, baszki.

Hidd el, rögtön megváltozik majd ez, amint like-vadász Facebook-posztok helyett kecses, de rém magabiztos legyintéssel elhajtjátok a jóképű, izmos, jól öltözött srácot, ha az odalép egy piával a pultnál. Szabad ám nem szemezni a céges partin az ápolt, szolizott gyerekkel, akinek jó a haja, és a pomarose meg a tiaré virág kellemes aromája lengi körül. Lehet a magyar Dwayne Johnsonok, Richard Geere-ek és Ryan Goslingok helyett a Zack Galifianakisokat jobbra rántani a Tinderen. Miért nem teszitek akkor? Hamar megtanulnánk mi, buta férfiak, hogy felesleges fodrásszal, edzéssel meg csirkehússal szarakodni.

Rajta!

 

És ne legyetek kétszínűek: nem a borotvált mellkas/hát/talp, a herében szűk naci vagy a nyaktájékra hintett au de toilet mennyisége itt a téma, hanem hogy néha jól esik nektek a képmutatás. Gúnyosan odavetni álszentül, hogy ami a tévében meg a moziban megy, az mind csak a férfiak nevetséges tévképzete, mert nektek a Másnaposokból nem is Bradley Cooper kéne ám, hanem az a kicsi, szőrös. Persze.

Ha valaki (ebben a vonatkozásban a nő) elvár tőlem valamit kettesben, majd burkoltan lehomokosoz ugyanezért a hátam mögött, akkor vagy nála van valami gebasz, vagy tényleg mi keressük rossz helyen az üdvözülést.

7 Comments

 1. Avatar

  Attila Takács

  2016-08-23 at 17:46

  Köszönjük, nagyon igaz kis iromány.

 2. Avatar

  Gergely Sárosi

  2016-08-24 at 11:56

  Üdv

  Először is szeretném leszögezni, nem akarok én senkit sem bántani, csak vitatkozom.

  Jómagam egy kellően pocakos 31 éves fickó vagyok, akinek sosem volt komoly gondja a nőkkel. Jelenleg is szívem választottjával vagyok együtt és így is marad már mindörökre és ne hidd, hogy azért vagyok vele együtt, mert más nem jutott. Gyönyörű, okos és sportos lány. Egyszerűen csak neki (hála az égnek) nem a kockahas vagy a parfüm élvez prioritást, hanem a személyiség, kitartás, romantika, humor, ész, gyakorlatiasság stb. No, de nem is róla szerettem volna írni, csak igyekeztem megalapozni az igazam.

  Olvastam korábban a cikket, ami kiváltotta belőled ezeket a gondolatokat. Mindkét cikknél ugyanaz jutott az eszembe: általánosítotok és túloztok. miért? Ne hidd, hogy minden lány odalenne érted, nincs olyan férfi a világon akitől minden lány elolvad. Akik szórakozóhelyekre járnak párt keresni, azok közül biztosan sokaknak tetszel, de az én köreimben valószínűleg már jóval kevésbé lennél sikeres. Legalább is a fent leírt általad pozitívnak ítélt tulajdonságok kevesebbet nyomnak a latba. Ez persze nem zárja ki, hogy mindemellett megvan benned az is, ami szerintem kell egy férfinak, erről nem szólt a fáma.

  Egy szó, mint száz: ne általánosíts, ne mondd, hogy ez jön be a lányoknak … valakinek biztosan, de pl az én kedvesemnek egészen biztosan nem ez jön be, mivel én parfümöt nem használok, kockahasam sincs stb.
  Viszont azt a tényt, hogy testes ember vagyok, szőr borítja a testem jelentős részét nem tartom feltétlen előnynek és szerintem a lányoknak sem az tetszik, hanem az, hogy nem tollászkodással töltöm az időmet, hanem mással, amitől ugyanúgy több leszek, csak más területen. Vannak, akiknek ez a fontos és vannak akiknek a G.I. Joe test és a fenyőillat.
  Végül mi is az az ápolatlanság? Attól meg valakit nem leng körül mandula illat, hanem csak rendszeresen fürdik és nem büdös már nem lehet valaki ápolt? Ne legyünk szélsőségesek.

  További szépeket, béke!

  Csuvi

  • Avatar

   beautyFY

   2016-10-12 at 15:52

   Hali!

   Köszi az észrevételt, de szerintem több helyütt is félreértesz.
   Lesz a cikknek egy folytatása, ott majd kitérek a felvetésedre.

   Üdv,

   Duncan

 3. Avatar

  Balla Róbert Borisz

  2016-09-02 at 13:54

  a lányok furák. 25 éve próbálom felfogni, miért van ellentmondás minden második mondatukban…

 4. Avatar

  Cain Péter

  2016-09-28 at 11:54

  A nők tényleg rettenetesen képmutatóak, de rossz oldaláról fogja meg a cikkíról. Egy-két tenyészkant leszámítva nem repülnek csapatokban az ápolt/kiedzett férfiakra. Ami igazán számít az a státusz és a pénz. Andy Vajna bácsi jó példája ennek.

 5. Avatar

  Barnabás Orosz

  2016-10-07 at 00:23

  Hát én ilyen jót rég röhögtem. Jó a fogalmazásmód, humoros. 🙂

 6. Avatar

  Orsolya Kazai Kis

  2016-11-11 at 23:02

  Nőként mondom, hogy majd minden szavad igaz, csatlakozom az előttem szólóhoz, hogy rég nevettem ennyit egy cikken. Frappáns fogalmazás, kivitelezésből jeles 😀 Bár azt hozzáteszem, hogy szintén nőként azt hiszem értem azt is, amit a “nemem” ki akart hozni a saját kis “vallomásából”… ez pedig egyetlen szóval magyarázható, mégpedig a “túl” szóval. Vagyis: túlkapás, túlzottság, túúúlságosan_a_ló_másik_oldalára_való_esés.
  Személy szerint igenis legyen egy férfi ápolt. Adjon önmagára és tegyen meg mindent azért, hogy jól érezze a bőrébe magát. Ha ehhez neki olyan kreol bőr kell, amiért már Hawaii-on is kinéznék vagy gatya-ügyileg szeretne eunukot játszani hát tessék. Bár igaz, hogy ezt a típusú férfit maximum barátként tudom magam mellett elképzelni. A Férfiként biztos nem.

  A baj inkább az, hogy amit mi nők elkezdtünk ezzel az egész “csakakkorvagyjóhailyenmegolyanvagy” dologgal, azt ti férfiak sajna túlságosan is magatokra vettétek. Legalább is egyes példányaitok. Minthogy nálunk is egyes példányokról beszélünk.
  Az a nő(féle) amelyik többet költ a szőrtelenítésére és sminkben alszik valóban azt a férfi(félét) érdemli, amelyik szintén így tesz. Ők remélhetőleg meg is találják egymást a világban.
  Az a fajta nő(féle) viszont, amit remélem én is képviselek, az azonban pont lesz@rja ha mondjuk szombaton, félig szőrös lábbal készíti el, az ördög által éjszaka kreált frizurájával a reggeli kávét. Na persze, hétfő reggel már talpig sminkben és frissen fürödve, hajat mosva, azt becsavarva vagy épp kihúzva, kiskosztümben vagy épp egyenruhában kezdi a heti munkát.

  A lényeg, hogy minden ilyen jellegű cikk pro és kontra pontosan azokról – az amúgy sajnos nagy számban látható – kivételekről szól, akik valóban bort isznak és vizet prédikálnak… vagyis bocs nem is, mivel bort nem isznak mert abban sok a kalória… btw. mindkét oldal eléggé elcseszett ha arról van szó, milyen önmaga, mit akar elérni és mit akar a másiktól. Semmi nem igaz szó szerint amint látunk vagy hallunk, mert mindkét oldalról mondhatjuk hogy “az a bizonyos másik (csoport?) a kivétel”… De a tendencia szempontjából sajnos teljesen helytálló amit írtál, és ezért leginkább mi nők vagyunk a felelősek. Szóval utólagosan is bocsi minden jóravaló férfitől 🙂

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az adatvédelmi tájékoztatónkban elolvashatod a jogszabályoknak megfelelő adatvédelmi irányelveinket. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás