Mit tud az 1200 dolláros Nike napszemüveg?

Szerző: ViiQuinn

A NikeLAB tervezőinek élére szerintem mostanában új vezető kerülhetett, aki valószínűleg az első nap óta az öltözőszekrényének foglya.

A mérnökök pedig kiélik a korábbi pár évük minden frusztrációját. Volt már szerencsénk bemutatni nektek a csapat leginkább Goa bulikon hordható sportszettjét, most pedig egy olyan napszemüveggel leptek meg minket, amit egyrészt strandröplabda és távgyalogló versenyzőkön kívül nem tudok máson elképzelni, másrészt azok közül is csak a gazdagabbakon, mert a pápaszem ára 330 000 forint.
A limitált példányszámban legyártott napszemüveget a team természetesen a szokásos módon indokolta. Szerintük ugyanis a

riói olimpia ihlette,

és maga a megjelenése is remekül visszaadja az aranyéremmel való szoros összefüggést.

nike-wing

Mi kerül ezen a szemüvegen 330 000 forintba?

Futurisztikus megjelenése mellett formatervezésekor nagy hangsúlyt fektettek a sportolás közben felmerülő elvárásokra. (Ezt nem én találtam ki, hanem a NikeLabosok, komolyan.) Áramvonalas kialakítása mellett a fénytörése a legjobb látást biztosítja a sportolónak – még mindig a NikeLab, mert ugye ők az egyetlen napszemüveggyártó cég alkalmazottai, akik odafigyelnek arra, hogy a tulajdonos jól kilásson a lencsék mögül. Emellett súlyára és a fejhez való illeszkedésére figyeltek még annyira, hogy a marketingesek ígérete szerint szinte észre sem veszi az ember, hogy rajta van.

De vajon megér egy napszemüveg 1200 amerikai dollárt? Talán segít a döntésben ez az unboxing videó:

Akármilyen látványos és extra hasznos, azért minden bizonnyal ennek a harmadáért kapunk funkciójában megegyező szemüveget. Viszont a kétség kívül látványos megjelenése és a riói olimpia szelleme miatt egy örök ereklye marad. Ha nem használod.

Itt van még jó kis kontent