Kukázd ki a pénztárcát, éljenek a kártyatartók

Szerző: ViiQuinn

Neked mekkora a pénztárcád? Bankkártyák, kondibérlet, hűségkártyák, személyi, kápé… Belefér mindez a farzsebbe? Ha bulizni mész, otthon hagyod, nem? Egy kis pénz a zsebbe gyűrve, és mehet a menet.

Ennek pedig csak annyi hátránya van, hogy így otthon marad a személyi is, és egy igazoltatás biztosan hosszas magyarázkodásba torkollik. Ha pedig azt is vinnéd, akkor figyelned kell, hogy ki ne rántsd a zsebedből, aztán pedig reggel visszatedd a helyére. Kinek hiányzik ez a sok macera?

581876469261664681_e985957be6a7
A laza megjelenés kulcskérdése pedig az, hogy milyen ruhákban és milyen kiegészítőkkel indulsz el otthonról. Ha a ruháid komfortérzetet sugallnak, akkor ezt maximálisan követned kell a kiegészítőkkel is.

7ddfd1b1f9a54e53b79de5f1579257c7
Az utóbbi időben a kártya alapú megoldások egyre komolyabb elterjedése miatt végre megjelentek a piacon a kártyatartók is. Ezek olyan, a pénztárcáknál jóval kisebb tokok, amelyekben az ügyes kialakításnak köszönhetően jó pár plasztiklapocska elfér, de például

aprópénznek nincs benne hely,

és valószínűleg az útleveledet és a gyermekkori ellenőrzőkönyvedet már nem ebben fogod tárolni. A papírpénz általában belefér még ezekbe, bár az sem mindig.

7de0f196182d41b2833131b813fac48b
A kiegészítő lényege egyébként az, hogy minden szükséges iratod/kártyád nálad legyen, de mindez mégis könnyedén elférjen a zakódban vagy a farzsebedben anélkül, hogy az óriási dudorral magadra rántanád a környék összes zsebesét. Nem is beszélve arról, milyen lazán fest a mozdulat, ahogy előveszed a farzsebedből az egészet, és egy érintéssel már fizettél is. Jó, ehhez kellenek az új PayPassos kártyák is, de a legtöbb ma már tudja ezt.

A felsőfok

Természetesen ennek az iparágnak is vannak királyai, és meg is tudjuk mutatni az egyik születését.  Íme egy kis „How it’s made” poresz:


A sorok közt fel-felbukkanó darabok egyébként nem a képzelet szüleményei, hanem a Herschel Supply Co. tervezőcsapatának munkái. 20 dollárért ezen a linken megrendelheted őket.

Itt van még jó kis kontent