Egészséges hajat akarsz? Égesd le.

Szerző: Brooke

Ha azt mondom, hogy még a Victoria’s Secret angyalai is ezt a módszert választják, hogy megszabaduljanak a töredezett hajvégektől, elhiszed?

Kénytelen leszel, mert majd ha lejjebb tekersz, lesz egy videó, amiben az egyik világhírű VS-lány (Alessandra Ambrosio) is megjelenik, ahogy leégetik a haját. Nem, nem az egészet, nem lesz kopasz. A folyamat annyiból áll, hogy a fodrász megfog egy hajtincset, tekergetni kezdi, amíg jó szorosan nem simulnak egymáshoz a hajszálak. Ilyenkor a töredezett hajvégek kilógnak, ezeket pedig egy gyertya segítségével egyszerűen leégeti. Bátor.

 

Nem újdonság

Ezt a hajápolási trendet amúgy nem most találták ki, már korábban is feltűnt itt-ott. Ha pedig valamelyik világhírű sztár is posztol ilyet, újra és újra felkapják. Ez történt most is. Szóval a hajfelgyújtós sztori eredetileg Brazíliából származik, a neve velaterápia. A lényege, ahogy már az előbb is írtam, a töredezett hajvégek leégetése, előnye pedig, hogy az égetés után egy különleges hajpakolás kerül a hajra, ami nagyon jól táplálja a hajszálakat. A hátránya gondolom logikus, kellemetlen szagú lehet a haj, de nem is túl biztonságos, mert – magától értetődően – le is éghet a lobonc.

Utóbbira csak akkor kerülhet sor, ha nem tapasztalt és gyakorlott fodrászhoz mész. Te bevállalnád?

Itt van még jó kis kontent