Egy különleges óra kockáknak

Szerző: ViiQuinn

A klasszikus és elegáns órák mellett néha utat kell engedni az érdekesebb daraboknak, mert igazán látványosan fel tudják dobni a megjelenésedet.

A formatervezők pedig igencsak el tudnak kalandozni, ha szabad kezet kapnak, ami néha viccesebb, néha viszont igazán remek formavilágot eredményez. Tudom, hogy ezzel messze bemerészkedem a szubjektív kategóriába, de szerintem Michael Graves munkája, a Cubit Watch az utóbbiak közül való.

a6a20dd412ac4c25b47046f407affc2f

Különleges formáját a hatoldalú üvegfelület adja, amely alatt egy háromdimenziós számlap található minimál formavilággal és egy apró dátumjelzővel. Ugye nem kell magyaráznom, hogy ez valójában egy háromdimenziós kocka? Még a pici dátumkijelző oldalai is követik a kocka lapjának vonalát. A tervező egy kis plusz játékosságot is csempészett az órába azzal, hogy az azúrkék számlap fölé sárga, kék és piros mutatókat épített. A két egyforma szárral ellátott másodpercmutató pedig külön adja!

https://www.youtube.com/watch?v=eSX2Fd_Wg4Y

A Cubit Watch rozsdamentes acél, 40 mm átmérőjű. Fekete bőrszíjjal ellátott kivitelét 149 dollár (kb. 40 000 Ft) fejében megrendelheted itt.

Figyelem, ez az óra a divatórák családját képviseli, így nem vízálló, és nem is valami svájci ETA-szerkezet mocorog benne, így tényleg csak akkor vedd meg, ha nagyon megtetszik, és tudod is mihez hordani. Akkor viszont azonnal, mert nem mai darab, és az ilyenek hamar elfogynak.

Itt van még jó kis kontent