Divat

Egy különleges óra kockáknak

By  | 

A klasszikus és elegáns órák mellett néha utat kell engedni az érdekesebb daraboknak, mert igazán látványosan fel tudják dobni a megjelenésedet.

A formatervezők pedig igencsak el tudnak kalandozni, ha szabad kezet kapnak, ami néha viccesebb, néha viszont igazán remek formavilágot eredményez. Tudom, hogy ezzel messze bemerészkedem a szubjektív kategóriába, de szerintem Michael Graves munkája, a Cubit Watch az utóbbiak közül való.

a6a20dd412ac4c25b47046f407affc2f

Különleges formáját a hatoldalú üvegfelület adja, amely alatt egy háromdimenziós számlap található minimál formavilággal és egy apró dátumjelzővel. Ugye nem kell magyaráznom, hogy ez valójában egy háromdimenziós kocka? Még a pici dátumkijelző oldalai is követik a kocka lapjának vonalát. A tervező egy kis plusz játékosságot is csempészett az órába azzal, hogy az azúrkék számlap fölé sárga, kék és piros mutatókat épített. A két egyforma szárral ellátott másodpercmutató pedig külön adja!

A Cubit Watch rozsdamentes acél, 40 mm átmérőjű. Fekete bőrszíjjal ellátott kivitelét 149 dollár (kb. 40 000 Ft) fejében megrendelheted itt.

Figyelem, ez az óra a divatórák családját képviseli, így nem vízálló, és nem is valami svájci ETA-szerkezet mocorog benne, így tényleg csak akkor vedd meg, ha nagyon megtetszik, és tudod is mihez hordani. Akkor viszont azonnal, mert nem mai darab, és az ilyenek hamar elfogynak.