Divathírek a reggeli kávé mellé

Szerző: ViiQuinn

Ismét összedobtuk az elmúlt napok legfontosabb divathíreit, ha politika és bulvár helyett valami érdemlegeset olvasgatnál a reggeli kávé mellett.

Elhunyt Sonia Rykiel

A hetet sajnos egy szomorú hírrel kell, hogy kezdjük, mert 86 éves korában elhunyt Sonia Rykiel, francia divattervező, aki igazán meghatározó egyénisége volt a férfi divatvilágnak. Párizsi lakásán talált rá lánya a kötött ruhák királynőjeként emlegetett divatikonra. Parkinson-szindrómája miatt Sonia egy ideje állandó kezelésre szorult, a halálát is régóta húzódó betegsége okozta. Az 1930-ban született divattervezőt Francois Hollande, francia miniszterelnök megemlékező beszédében “úttörőnek” nevezte, mely jelző munkásságát és egész életét is kiválóan jellemzi.

_90917441_92199e10-574f-42d1-8ff6-deb6b2fbd8c3

Jimmy Choo nem csak a női cipők egyik királya

Jimmy Choo eladásai az idei évben ismét rekordokat döntögetnek, ezen belül is érdekes módon leginkább a férfiruha részleg hasít. Mivel természetesen a cipőeladások is szárnyalnak − Jimmy Choo-nál azt hiszem, ez normális − a teljes cégcsoport bevétele már augusztus végére elérte a tavalyi összbevétel szintjét. Így összességében elmondhatjuk, hogy a cipőkben továbbra is komoly pénz van – Al Bundy valamit nagyon rosszul csinálhatott…

_90915932_jimmychoo

Ralph Lauren is otthagyta a riói bulibárót

Ryan Lochte kapcsolata a Ralph Lauren márkával is lezárult, amivel így már négy szponzorcége lépett ki mögüle. A márka képviselői a szakítást azzal indokolták, hogy a sportolóval csupán az olimpia idejére szerződtek, és Ryant csak ebben az egy helyzetben kívánták támogatni, ennek ellenére egyértelmű, hogy Lochte riói éjszakai ámokfutása és az azt követő egyre zagyvább nyilatkozatai szolgáltatták a valódi okokat. A tizenkétszeres olimpiai érmes úszó ezek után örülhet, ha nem vágta el magát egy egész életre a további sikerektől.

055105312

Itt van még jó kis kontent