Sminkelés temperával és krétával? Nem, köszi.

Szerző: Brooke

Ha lenne egy „hülye kihívások az interneten” rovatunk, valószínűleg annyi cikket találnál benne, hogy két nap múlva is azokat nézegetnéd. Itt van még egy, amit a 100 réteges kihívással együtt nem tudok hova tenni.

Biztos velem van a baj, hogy nem értem az egészet. Szóval, a legújabb kihívás szerint, YouTube beauty vloggerek mutatják meg az internet népének azt, hogy milyen sminket lehet összedobni rajzkellékekből. Gondolok itt olyanokra, mint a tempera, vízfesték, kréta, zsírkréta és társaik. Mi a lényege? Talán az, hogy megmutassák, rajzeszközök segítségével is tudnak „sminkelni”. Nyilván tudnak, hiszen állagban és kivitelezésben nem sok különbség van sminkcucc és rajzcucc között. Összetételben viszont annál több.

Ez egy „ki tud kreatívabb lenni a másiknál” elven alapuló kihívás. Igen, kreatív. Tényleg ügyesen összerakják a végeredményt a kihívást teljesítő lányok. Bár nem tudom, miért kell valakinek efféle önigazolás arról, hogy tud-e sminkelni, vagy sem. Persze, hogy tud, ezért beauty vlogger. A kihívásokat meghagynám azoknak, akiknek nem elég nézett a csatornájuk. Elvégre valamivel nézettséget kell generálni.

Itt egy videó is.

Kivéve, hogy a vízfestéket nem biztos, hogy alapozóként kéne használni. Mert lehet, hogy mérgező. Továbbá nem tusként kellene felvinni a szemre a fekete temperát, mert lehet, hogy nem tesz túl jót, ha véletlen a szembe kerül. Arról nem is beszélve, hogy nemcsak idősebb fiatalok nézik ezeket a videókat, hanem gyerekek is, akik szeretik utánozni a nagyokat. Jó példa, mit ne mondjak.

Értem én, hogy nem (annyira) veszélyesek ezek a cuccok, mert a gyártók tudják, hogy a gyerekek, akik ezeket az eszközöket használják, megeszik, megnyaldossák, megkóstolják majd őket, és persze mindenhova kennek belőlük egy kicsit. Főleg oda, ahova nem való. Ettől függetlenül sem értem, miért hívja ki maga ellen valaki a sorsot úgy, hogy mérgező cuccokat ken az arcbőrére. Ki tudja, milyen következménye lesz. És itt nem egy-két pattanásra gondolok…

Egy kérdés. Ha a szempillaspirál, ami szemre való, csípi a szemed fél óráig, ha rosszul kened fel, akkor majd pont a festegetéshez való tempera nem fogja, ugye?!

Még több bizarr kihívást ide és ide kattintva találsz.

Itt van még jó kis kontent