Durva trükkel hoznák el a tökéletes pólót

Szerző: beautyFY

Konkrétabban: annyi méretet csinálnának, amennyit még senki.

Bár engem az ingeknél jobban zavar, a pólóknál is jól érzékelhető a jelenség, hogy

mindenki másnak

méretezik őket, de semmiképpen nem neked. Akár egy a híveinek számát gyorsan gyarapító, modern vallást is lehetne alapítani annak a misztikus lénynek a tiszteletére, akire a ruhagyártók a portékájukat alapértelmezetten szabják. Mert hogy ez a lény nem te vagy, meg nem is én, az biztos.

jonah_hill

 

Itt a megoldás!

A vállban, derékban, mellkasban ideális póló abszurdumát egy pólótársaság most merész ötlettel kívánja megvalósítani. Azt sikerült kitalálniuk, hogy minden t-shirtből

75 (!) méretet

gyártanak, hogy biztos mindenki találjon magára valót. Pompás ötlet, felvet azonban néhány jogos kérdést. Egyrészt, hogy ennek vajon mennyi gazdasági racionalitása van, másrészt meg, hogy nem még nehezebb-e ennyi méretből kiválasztani az optimálisat, mint négyféléből. Többé-kevésbé persze ezekre is választ adnak a Kickstarter-oldalukon, mivel az egész projektet közösségi finanszírozásból tervezik megvalósítani.

 

Hogy megy a gyakorlatban?

A törekvésük, hogy a 100 éves szabványokat (S, M, L, XL) megreformálják, annyiban is érthető, hogy állítólag (legalábbis ők ezt állítják) a vásárlóknak mindössze 15%-a találja meg a számára megfelelő méretet ebben a mostani rendszerezésben.

Fun fact: a textiliparban használt, standardizált méretek a 19. század elején, a ruházatok tömeggyártásának megvalósulása miatt váltak szükségessé. Bár tény, hogy a szabványok változtak, de ettől még sokkal átláthatóbb, pláne kifinomultabb nem lett a rendszer azóta. A lenti táblázat például az európai és amerikai férfiruházatok méretezését/konverzióját mutatja. Még így is látható, hogy milyen különbségek lehetnek az egyes kategóriákon belül, ráadásul az egyes márkák között is óriási eltérések vannak.

mens_sizes

 

A szóban forgó cég, a Stantt ötlete alapján a tökéletes pólóért folyó évszázados háborúskodás az alábbi győztes csatával ér majd véget. Leméred magadon ezeket:

1. Mellkas

75polo_01

2. Derék

75polo_03

3. Ujjhossz

75polo_02

Az adatokat megadod nekik az oldalukon, ők pedig máris küldik neked a szinte rád szabott (pedig nem is) felsőt. A saját beszámolójuk szerint ennyire leszel király:

stantt_fit

 

Bővebben itt beszélnek a kezdeményezésükről:

 

Ha támogatnád a dolgot, a kampány oldalán adhatsz nekik suskát, a hivatalos site pedig ez.

Itt van még jó kis kontent