Ezt árulja el rólad a járásod

Szerző: beautyFY

Mármint arra vonatkozóan, hogy mennyire vagy agresszív. Észveszejtő meglepetés következik.

 

 

Először is szögezzük le a legfontosabb tudnivalókat a férfias járással kapcsolatban:

Ha már ismerted, akkor elnézést ezért, ha meg nem, akkor elnézést, hogy megmutattuk. A fenti videóban egyébként a legnagyobb butaság nem is a járás esztétikájával kapcsolatos, hanem en bloc az a mondat, hogy „nem attól lesz férfi a férfi, hogy túl kedves„. Indirekte ezzel körülbelül arra utalva, hogy aki belül nem kellően magabiztos, annak tanácsos ezt bunkósággal túlkompenzálnia. Gratulálunk a remek meglátáshoz!

Szóval akkor már inkább ez:

 

A túltolt járás veszélyei

Ha az ember ugyanis túl széles mozdulatokkal igyekszik a maszkulin járást emulálni, annak nem kívánt következménye is lehet − ezt állapította meg egy kutatás nemrégiben. A Portsmouth Egyetem Pszichológia tanszékén motion capture technológiával (vagyis lényegében a valós testmozgás digitális elemzésével) figyelték meg 29 alany járását, azt vizsgálva, hogy a derék és a vállak előre-hátra mozgásának intenzitása vajon összefügg-e az illető személyiségével. Össze.

 

Mit mutat, ahogy lépsz?

A járás során normál esetben a bal lábbal a csípő bal oldala előre, míg a bal váll hátrafelé mozdul az egyensúly megőrzése érdekében. A projektet vezető Liam Satchell szerint a vizsgált személyekkel a kutatás során kitöltetett pszichológiai tesztek eredményei, valamint a járásuk között egyértelmű összefüggés van. Konkrétabban: azok, akiknél az alsó- és a felsőtest elforgása a járás során a többiekéhez képest nagyobb, azok általában valóban

agresszívebb emberek.

 

Mi persze óva intünk mindenkit bármiféle előítélettől, tehát a fentieket olvasva azért nem kéne rendőrt hívni mindenkire, aki siet valahova. Bár valószínűleg most sokan csak legyintenek erre azzal, hogy számukra eddig is nyilvánvaló volt: dinamikusan eleve csak idegbetegek járnak, de a kutatócsapat vezetője, Satchell úr szerint korábban még semmilyen ismert vizsgálat nem támasztotta ezt alá.

Forrás

Itt van még jó kis kontent