7 sminkmítosz, amit TILOS elhinned

Szerző: Brooke

Nem túl valós pletykákkal nemcsak a gimiben találkozik az ember, hanem az élet minden területén. A divat- és szépségvilágban egyaránt vannak olyan híresztelések, amiket egy hülye elkezdett, a többi meg elhitte. Ezekről lesz most szó.

Beauty hackek szép számmal akadnak az interneten, még akkor is találkozol jó néhánnyal, amikor nem keresel egyet sem. A Facebook- vagy Instagram-hírfolyamodon biztos, hogy naponta legalább eggyel összefutsz. Az ilyen egyszerű praktikáknak az az alapjuk, hogy sokan kipróbálták már, és beváltak.

Gondoltad volna?

large

Ezek viszonylag gyorsan teret hódítanak. Amióta van internet, még gyorsabban, mint hinnéd. És amilyen könnyen terjednek a jó dolgok, olyan könnyen terjednek a rosszak is. Rossz alatt pedig azokat a tévhiteket értem, amiket nap mint nap hallhatsz a barátnőidtől. Mondjuk azt, hogy sminkben aludni nem gáz. De az.

Na, ilyen tévhiteket kell tisztáznunk.

1# Akkor kell kidobnod a szempillaspirálod, amikor fura lesz az állaga

Minden sminkcuccon fel van tüntetve egy lejárati idő. Szempillaspirálok esetében ez az időtartam a felbontástól számítva 3 hónap. Még ha tökéletesnek is gondolod a terméket 4 hónap eltelte után, dobd ki. Nagyon könnyen elkaphatsz valamilyen fertőzést. Gondold végig: ki-be húzogatod a spirált többször egymás után. Ahogy kihúzod, baktériumok kerülnek rá. Ahogy visszadugod, tökéletes otthonra lelnek a melegben.

Tipp: Hidd el, hogy nem hiába van ott a szavatossági idő!

#2 Ha pumpálsz néhányat a szempillaspirállal, nem lesz csomós

Kamu. Az lesz. És ami még rosszabb, hogy ki is szárad, sokkal hamarabb tönkremegy. Ja, meg ahogy az előbb írtam, sokkal több baktérium telepszik meg benne, ami fertőzést okozhat. Ne csináld!

anigif_sub-buzz-30680-1474266243-2

Tipp: Ha nem akarod, hogy csomós legyen a szempillaspirálod, szorítsd a tenyered közé, és kezdd el dörzsölgetni. A kezeid melegétől újra jó állagú lesz. De engedhetsz rá meleg csapvizet is.

#3 Sminkben aludni nem para

De, hatalmas para. Tegyük fel, hogy egész nap a reggel magadra kent smink van rajtad. Alapozó, szempillaspirál és minden, ami kell. A bőröd egész nap szenved, levegőért kiált. Talán már megszokta, hogy este, ha lemostad magadról a vakolatot, fellélegezhet. Mert az van, hogy a bőr regenerálódik alvás közben. Kipiheni magát a másnapra. Ha ettől megfosztod, még a nagyi arcszépítő praktikái sem feltétlen válnak majd be.

Tipp: Akkor is mosd le a sminked, ha részegen esel be az ajtón hajnali 4-kor. Legalább az arcod, nedves törlőkendővel. A bőröd meghálálja.

sleep-makeup

#4 Az állandó sminkelés miatt lesz pattanásos a bőr

Azért ez nem teljesen így van, bár hozzáteszem, bizonyos mértékben igenis befolyásolja a bőröd állapotát, hogy mennyit sminkeled magad. Az alapozó eltömíti a pórusaidat, ha pedig rosszul mosod le a sminked, olyan hamar leszel pattanásos, hogy két pislogásra sem marad időd.

Önmagában nem a sminkelés az oka a pattanások kialakulásának. A pattanás a bőrnek csak egy reakciója. Az ok lehet mondjuk az, hogy nem tisztítod az alapozós ecsetedet. Vagy nem dobod ki időben a szemhéjpúdert. A baktériumok elszaporodnak bennük, ezeket a bőrödre kened, és hopp, helló, mitesszerek.

Tipp: Olvasd el ezt a cikket, hogy hogyan kell helyesen lemosni a sminked.

2cc793e0-f9a3-11e4-8f59-3be101afb55f_poresarehuge

#5 Nem kell megtisztítanod az ecseteidet, mert úgyis csak magadon használod őket

Újabb hibás gondolat. Az van, hogy a baktériumokat nem igazán érdekli, hogy ki használja az ecseteket, egy vagy két ember. Itt az a lényeg, hogy több felülettel és termékkel érintkeznek, ami a baktériumok szaporodását egy icipicit megkönnyíti és felgyorsítja.

Tipp: Tanuld meg, hogyan kell megtisztítani a sminkecseteket. Ide kattintva olvashatsz erről.

#6 Nem gond, ha folyamatosan vízálló szempillaspirált használsz

Őőő, de, gond. Méghozzá azért, mert a vízálló szempillaspirálhoz a gyártók olyan összetevőket használnak fel, amik szárítanak. Logikusan, hiszen ettől lesz vízálló. Ezért van az, hogy szinte lehetetlen még sminklemosóval is leszedni. Ahogy dörzsölöd a szemed, a pilláid töredeznek, veszítenek erejükből.

Tipp: Ha nem muszáj, ne használj vízálló szempillaspirált, de ha mégis, akkor utólag majd óvatosan próbáld eltávolítani magadról.

giphy
#7 Nem mindenkinek áll jól a piros rúzs

WHAT?! Nyugi, ez nem teljesen igaz. Kicsit közhelyes, de: mindenkinek van egy saját pirosa, ami a legjobban passzol hozzá. Igen, még neked is. Mindenkinek más a bőrszíne, a szemszíne, a hajszíne, és ezek befolyásolják azt, hogy milyen piros rúzs áll a legjobban. Lehet, hogy a bordóbb árnyalatok, lehet, hogy a világosabb színek. Vagy épp a kettő között.

Tipp: Találd meg a bőrszínedhez leginkább passzoló piros árnyalatot. Ha matt szájat szeretnél, itt olvashatsz róla.

s-fdca4db4147361b450e921d49299a3ebacf02806

Via Buzzfeed

Itt van még jó kis kontent