Itt a Nike önbefűzős cipője!

Szerző: beautyFY

A Vissza a jövőbe legendás 2015-ös évfordulója apropóján már mindenki tavalyra várta ezt a cuccot, és fel is röppent a hír vagy ötvenszer, hogy érkezik. Nem érkezett. Hát most de.

Hivatalosan a Nike Air Mag volt a Marty McFly-surranó, amit még 2014-ben dobott ki a gyártó, de már 2011 óta ment róla a tease. Ez viszont a film epikus darabjának épp a leglényegesebb funkciójával nem bírt:

nem kötötte be magát.

back_to_the_future_halloween_gif

Később aztán bejelentették, hogy megcsinálták a működő verziót is, amiből egy darabot maga Michael J. Fox kapott. A november 28-án érkező HyperAdapt 1.0 ezt az élményt már minden halandóhoz eljuttatja. Noha a cipő egyébként dizájnban nem is emlékeztet már a kultikus filmben látottra, cserébe technikailag tényleg olyan, mintha a jövőből (és nem 2015-ből) érkezett volna.

nike_02

A felsőrész egy damilhálózatot rejt, ami a sneaker aljában elhelyezett nyomásérzékelő aktiválásakor (tehát ha belelépsz) összehúzódik. Hogy mennyire legyen szoros, azt egy a cipőnyelv közelébe épített gombbal tudod szabályozni. A talpba szerelt LED-ek jelzik a fűző szorosságát, továbbá az aksi töltöttségét is, mert igen:

aksija van, amit tölteni kell.

nike_01

A Nike szerint egy 3,5 órás charge körülbelül 2 hétre elég kakaót jelent. Az áráról később jelentenek csak konkrétumokat, de gyaníthatóan öt forintnál többe kerül majd. Aki jobban rajta van a dolgon, és érdeklik például a gyártástechnológiai vonatkozások, annak ajánljuk a Wired bámulatos cikkét, amelyben a Nike fejlesztőlaborját mutatják be elég bőségesen. Videó itt:

 

Forrás: The Verge

Itt van még jó kis kontent