Ezért való a hajgumi a hajadba, és nem a csuklódra

Szerző: Brooke

Amióta az eszünket tudjuk, mi lányok a hajguminkat mindig a csuklónkon hordjuk, ha épp nem a hajunkba csavarva viseljük. Ennek ezer és egy oka van, talán a leggyakoribb, hogy nem akarjuk elhagyni, meg hát na, mindig kéznél van, ha szükség van rá.

Százszor hallottad már szerintem te is anyukádtól vagy a nagyidtól, hogy a hajgumit azért ne hordd a kezeden, mert nem egészséges. Csak elszorítja az ereket. Van benne valami, ennél viszont sokkal fontosabb, hogy életveszélyes egészségügyi problémát is okozhat.

hermione-relax

Itt egy sztori.

A PopSugaron jelent meg az a cikk, amiben arról írnak, hogy egy lány konkrétan a sürgősségire került azért, mert a hajgumiját a csuklóján viselte.

Úgy kezdődött, hogy Audree Kopp egy nagy dudort vett észre a csuklóján, ami egyre csak növekedett. Orvoshoz ment, ahol antibiotikumot kapott. A dudor meg csak nőtt tovább. És még be is gyulladt.

Szóval elment az ügyeletre, ahol egy orvos azonnal megműtötte.

Kiderült, hogy a hajgumin megtelepedett baktériumok okozták a problémát. Nehezen tisztítható kiegészítőről van szó, így lehetséges, hogy a baktériumok elszaporodtak rajta és a bőr pórusain, valamint a szőrtüszőkön keresztül bekerültek a véráramba. Ettől volt a duzzanat és a gyulladás.

Ha ez még nem lenne elég, az orvos szerint, ha nem kezelik időben a problémát, a lány életveszélyes állapotba is kerülhetett volna. Ez azért elég para.

Long story short: a hajgumi a hajba való, ennyi.

tumblr_muhmx7lhfq1qzeviio1_500

Itt van még jó kis kontent