Orrba verné-e ön ezt a férfit?

Szerző: Balla "Duncan" Zoltán

Most megteheti, legálisan.

 

A beautyFY-on gyűlölködésnek helye nincsen, ez alapszabály, policy, megkerülhetetlen regula. Kivételt alóla egyetlen ember képez, a világ egyik legismertebb és minden bizonnyal legellenszenvesebb szociopatája, aki trollkodásával emberéletek sokaságát sodorta már veszélybe, vagy keserítette meg durván. Martin Shkreli az úr, a mosolyogva gonosz dolgokat mondás kivételesen tehetséges nagymestere, az ember, aki így reagál, ha egy tévéinterjúban arról kérdezik, csökkentené-e az általa megfizethetetlenre drágított, életmentő gyógyszer árát:

shkreli_no

 

Hogy miért megengedett utálni a fickót, arról itt írtam bővebben. A netokrácia Jockey Ewingja most egy érdekes felhívást tett közzé Twitter-csatornáján, amely szerint pénz felajánlásával az ő

pofánveréséhez nyerhetsz jogot.

A lóvé elvileg jótékony célra megy, nemrég halt meg ugyanis egy pr-konzultánsa, Mike Kulich, aki súlyosan beteg kisfiát hagyta hátra. A felajánlások őt illetik majd.

 

 

Ez egy jó dolog persze, ha elvonatkoztatunk a szóban forgó személytől. A kérdés, hogy lehet-e ezt tenni olyasvalaki esetében, aki egy létfontosságú gyógyszer gyártóját azért vásárolja fel, hogy 13-ról 700 (!) dollárra nyomja fel egyetlen adag árát, majd ráfogja arra, hogy kell a suska a további fejlesztésre. Később pedig, amikor a kongresszusi meghallgatásán egy nagy kaliberű képviselő könyörögve kéri, hogy az árazáspolitikában legyen tekintettel a betegekre, és ne éljen vissza a megvásárolt hatalmával, egyszerűen arcul röhögi:

05

 

A kritikusai szerint a fickó most is csak egyszerű pr-fogással él, és ha valóban segíteni szeretne a gyereken, azt megtehetné médiafelhajtás nélkül úgy, hogy nem a saját „jóságát” próbálja a középpontba tolni. Korábban az eBayre is megpróbálta feltenni licitként a saját megveretését, de az oldal hamar levágta a próbálkozását arra hivatkozva, hogy az túl erőszakos.

A játékban egyébként bárki nyerhet, aki adományoz, annak arányában, ahány dollárt utal.

Még több Shkreli itt, a Guardian anyaga az ügyről itt.

Ha néznéd még egy kicsit:

Itt van még jó kis kontent