Hairstyle

Ezt a hajvágási technikát kerüld!

By  | 

Gondolok itt most a hajvágásra, nem a hajegyenesítésre, mint formázásra. Biztos, hogy te is láttál már hajmodellekről fotókat a neten, amiken olyan egyenes a hajuk vége, mint egy A/4-es lap bármelyik éle.

Hihetetlen, hogy ahogy fejlődik a világ, és követik egymást a trendek (mondjuk már inkább egymásra torlódnak), úgy találjuk szembe magunkat egyre merészebb és merészebb ötletekkel. Aztán ezeket az ötleteket megvalósítja valaki, szerez magának néhány napnyi hírnevet, majd mindenki halad tovább az életével.

raw

Na, hát ez a hajvágási módszer nem a legfrissebb találmány, viszont kétségkívül az egyik leglátványosabb. A lényege, hogy a fodrász hátrafésüli a hajat, majd egy ponton megáll, és a fésűt használja vonalzónak. A fésű alatt pedig egyszerűen leborotválja a haj végét. Ennél egyenesebbet ollóval biztos nem tudna vágni. Vagy nagyon kéne koncentrálnia.

 

Akkor hol a bibi?

Nézd meg a lenti videót, lentebb pedig leírjuk, hogy mi vele a gond.

 

Az, hogy így a haj valójában

nem lesz egyenes.

Bár kétségtelenül látványos, de szakmailag botor megoldás a fenti, hiszen a hátul szépen kifésült fürtök a két szélén értelemszerűen hosszabbak maradnak, mint a tarkónál. Ezt némi gondolkodás után az is könnyen megérti, aki esetleg kevésbé volt jó geometriából. Egyenes haj így nem készíthető, tehát a fenti videót látva még ne csörgesd a barátnődet, hogy ugorjon át egy XXXL méretű fésűvel.

 

Hallo!

Egyébként, ha korábban lemaradtál volna az infóról: október végéig kedvezményt adunk minden átmenetes hajfestésre (ombre, balayage, sombre). Itt írtunk róla bővebben, de a részleteket megtalálod a hivatalos oldalunkon is.

beautyfy_copyright_ombre_01

 

 

 

Brooke

A Viva La Femme! szerkesztője. Szeret kávézni, olvasni és írni. Még mindig rendíthetetlenül meg akarja váltani a világot, és a legrosszabb, hogy el is hiszi, hogy ez megtörténik egyszer. Aktívan él a szarkazmussal, és jól dob mezőnyből.