5 módszer, hogy gyorsabban nőjön a körmöd

Szerző: Brooke

Függetlenül attól, hogy a hosszú köröm divat vagy sem, örök klasszikus marad, mert nőies, igényes és stílusos megjelenést kölcsönöz viselőjének. Csak fontos, hogy a hossza mellett egészséges és szép is legyen. 

A körömtrendek folyamatosan váltogatják egymást, néha már mi sem tudjuk követni, hogy mi éppen a legmenőbb. Az egyszerűség és egyszínűség mindig nyerő, de mostanában a hosszú karmoké a reflektorfény.

Szóval, ha körömnövesztésre hajtod a fejed, itt van 5 trükk, ami a segítségedre lehet. 

need-help

1. Legyen kifestve

Józan ésszel végiggondolva: minden olyan szépségcucc, amiben különböző vegyi anyagok találhatók, rossz hatással vannak (vagy lehetnek) a bőrünkre, hajunkra, körmünkre. Egyszerűen csak nem tesznek jót nekünk. Javasolni is szokták, hogy ha ilyen szereket/kemikáliákat használunk, néha tartsunk pár hétnyi szünetet. Na de ez nem feltétlen igaz a körömfestésre.

Mert a körömlakk egy olyan réteget képez a körmön, amitől sokkal nehezebben törik vagy reped be. Szóval igen, bizonyos szinten védi azt. Plusz, ha ki van festve a körmöd, nem lesz szíved rágni, kapirgálni, piszkálni az ujjaid végét. Vannak toxinmentes körömlakkok, ezeket a drogériákban is megtalálod. Átlátszó és színes változatban kaphatók, próbálj rájuk!

2. A géllakkos megoldás

Műköröm és géllakk között van különbség − utóbbi kevésbé károsítja a körmöket. Maga a gél egy viszonylag vastag felső réteget képez a körmeiden, így nagyjából képtelen leszel lerágni azokat. Ahhoz, hogy lereszeld, nagyon akarnod kell majd. A géllakk alatt gyönyörűen nő a köröm, viszont ne használd túl gyakran, mert elvékonyodhat a körmöd szerkezete.

nails3

3. Figyelj arra, milyen lemosót használsz

Drogériákban lehet kapni mindenféle körömlakklemosót. Ne sajnáld az időt arra, hogy kiválaszd a legjobbat! Még akkor sem, ha valamelyik kicsit drágább. Az acetonmentes körömlakklemosó jöhet, de annál jobb, ha olyat veszel, amibe valamilyen vitamin is került. Így nem szárítja ki, viszont ápolja a körmeidet.

4. Reszelgesd a körmöd néha

Főleg akkor, amikor nincs kifestve. Ez azért fontos, mert ha épp meztelen a körmöd, könnyebben tudod reszelni. Nemcsak a végét, hanem a köröm felső rétegét is érdemes reszelned (más szóval políroznod), hogy sima és egyenes legyen a felülete.

5. Szedj vitaminokat

Szépségvitaminként eladott dolgokat nemcsak gyógyszertárakban, hanem drogériákban is lehet kapni. Ezek hatékonyságát nem vétózom meg, mert nem szedtem még ilyesmit, szóval lehet, hogy beválnak. Én jobban hiszek a B-vitaminok bármelyikében, amikről tudom, hogy nemcsak a körömnek, de a hajnak és a bőrnek is jót tesznek. Erről tudok véleményt formálni: nekem működik a napi B-vitaminbomba.

Plusz tipp, hogy olyan terméket vegyél, amikben biotin is található. Ezekről ugyanis többszöri kutatás során kiderült, hogy elég hatékonyak, ha köröm-/hajnövesztésről van szó.

nails2

A tippek forrása.

Itt van még jó kis kontent