Őszi outfitek munkába, suliba, buliba

Szerző: Brooke

Nem vitás, hogy az ősz az egyik legkiválóbb évszak arra, hogy stílusosan öltözz fel, mert nincs se meleg, se hideg, nem kell 80 réteg ruhát hordanod, elég csak hármat, és máris kellemesen érzed magad. Annak ellenére, hogy egy meglehetősen szürke időszakról beszélünk, változatosságból (már ami az öltözködést illeti) jeleskednek az őszi hónapok. 

Ha a nyári ruháid hivatalosan is a szekrény aljára kerültek − aminek valóban itt volt az ideje, tekintve, hogy mostanában a 14 foknak már úgy örülünk, mint majom a farkának −, akkor mutatom, milyen outfit illik munkába, iskolába vagy a hétvégi buliba. Lesznek képek meg tippek, de a véleményem is befigyel majd itt-ott. Görgess, ha szexi lennél 2016 őszén. 

giphy

 

Mi a divat jelenleg?

Ezzel a kérdéssel csak annyi baj van, hogy reggelig írhatnám, mi menő, és mi nem menő mostanság. Mivel a legtöbb trendről már volt szó korábban az oldalon, ezért csak nagy vonalakban mondom el.

A microbagek buliba jól jönnek, amúgy semmi hasznuk nincs. Igaz, hogy a kevesebb néha több, én mégis úgy gondolom, hogy az őszi szürkeséget és egyszerűséget simán fel lehet dobni, mondjuk leopárdmintával vagy olyan kiegészítőkkel, amik tükrözik az ember valós személyiségét.

Aztán ott vannak a cipők, amikből SOHA nem elég − legalábbis mi, nők így gondoljuk. Jöhet minden, ami csizma, ami szőrös és puha, de a bakancsok is ugyanolyan menők, mint két évtizeddel ezelőtt.

Na, igen, és a kabátok. Erről ide kattintva olvashatsz, mert nemrég összeszedtem a tipikus őszi alapkabátokat, amiket imádni fogsz. Ha újat most nem is szeretnél venni (bár közelednek a leárazások!), a régi farmerdzsekid bármikor újradizájnolhatod.

Ezek alapján, a konklúzió valami olyasmi, hogy minden divat, ami egy éve is divat volt. A basic cuccok soha nem lesznek nem menők, pont ezért hívják őket alapdaraboknak.

A tavalyi cuccaid idén is jól fognak jönni.

30-basic-style-tips-stylelist-canada-14ca

 

#1 Inspiráció reggelekre, amikor munkába készülsz

…és ötleted sincs arról, mi a szart vegyél fel. Tudom, mégiscsak egy munkahely, ahova illik normális szerelésben bemenni. A mackónacit akkor is hagyd otthon, ha neked van a világ legjobb munkahelye, a világ legjobb fej főnökével, akit egyáltalán nem érdekel, milyen cuccban végzed a dolgod.

Ha nem kötelező a harisnya, szoknya, ing, blézer és tűsarkú viselet reggel 8-tól délután 4-ig, próbálj kényelmesen öltözni úgy, hogy közben a praktikusságra is figyelsz.

Utóbbi azért fontos, mert ha nem is terveztél programot egy fárasztó munkanap után, egy mozi vagy shopingolás a barátnőddel bármikor átvariálhatja a délutánod.

work1

Mielőtt sokkot kapnál, hogy ezek inkább mondhatók nyári ruháknak, amiket 23 fokban vehetnél fel, adnék néhány tippet. A nyári outfiteket tökéletesen lehet téliesíteni, csak újra kell gondolni egy kicsit a dolgot.

Ha ruhát/szoknyát szeretnél felvenni, vegyél alá harisnyát. A balerinacipő helyett egy csinos csizmát válassz, a blézered legyen bélelt. Próbálj olyan felsőt felvenni, amire rá tudsz venni valamilyen kabátot.

Ezekben a munkába való szettekben az a legjobb, hogy szinte egytől egyig hordhatók buliba is. Szóval ha már reggel tudod, hogy aznap túlórázol (vagy túlfacebookozol), aztán rohannod kell az esti vacsira/bulira/akármire, át sem kell öltöznöd. Indulj el elegánsan, hogy a nap végén ezzel már ne legyen gondod.

work2

 

#2 Az egyetem szívás, de be kell járni

…mert kellenek a kreditek, mondjuk. Amikor iskolába indulsz, egy szó lebegjen a szemed előtt: casual. Ennyi, másra nincs is szükséged ahhoz, hogy eltaláld, milyen outfitben érkezz meg hallgatótársaid közé. Ugyanúgy, mint a munkánál, itt is fontos a kényelem. Ebben az esetben viszont a kényelem vs. praktikusság versenyben 1:0 a végeredmény.

Mert amikor reggel 8-tól este 6-ig ülsz az iskolapadban, és Snapchatelsz a haverjaidnak a dögunalmas óráidról #unilife hashtaggel, olyan ruhában érdemes ücsörögnöd, ami tényleg kényelmes.

school1

A tornacipő, a farmer és az oversized pulcsi örök favorit. Munkába (szerintem) nem, suliba viszont jöhet a skinny jeans és a szaggatott nadrág, na meg a mintás felső, amin aranyos rajzok/minták vannak.

A tökéletes farmer + kardigán outfitet már csak egy hozzáillő bakanccsal kell feldobnod. A vászonból készült tornacipődet lassan el kell pakolnod, mert le fog fagyni benne a lábad. Bundás bakancsból és csizmából sosem elég.

school2

#3 Amikor eljön a hétvégi buli

az alkoholizmust nem támogatom, a hétvégi alkoholizálást viszont annál inkább. Öltözködésben nagyjából két opció van. Az első, hogy iszonyat jól nézel ki, csak kényelmetlenül érzed magad a ruháidban. A másik, hogy „csak” jól nézel ki, de borzasztóan jól érzed magad a ruháidban, a buliban.

Kinek mi jön be, nekem utóbbi remekül megteszi, ezért járok − legtöbbször − tűsarkú helyett tornacipőben bulizni. Jól érezni akarom magam, nem divatbemutatót tartani. 

Viszont imádom a csinos ruhákat.

nightout1

Ha épp olyan kedvem van, hogy csinos akarok lenni, biztos, hogy szoknyát veszek harisnyával. A lazaságról viszont képtelen vagyok lemondani, ezért 10-ből 8-szor szinte biztos, hogy a bőrkabát lesz a befutó. Télen a tornacipőt csizmára cserélem, ha magas sarkús bulizáshoz van kedvem, a telitalpú lábbelikre szavazok.

Na, és neked mi a kedvenc őszi outfited? 

Itt van még jó kis kontent