Ezért fáj a fejed, ha sokat hordod copfban a hajad

Szerző: Brooke

A lófaroknál praktikusabb hajviselet aligha létezik. Néhány perc alatt elkészítheted, és ha befonod a végét, még a megjelenésedet is feldobod. Egy probléma van csak, amit nehezen viselünk, mi lányok.

A szépségért meg kell szenvedni. Tudjuk ezt jól mind, de annyira szenvedni kell, hogy a túl sokszor copfban hordott haj miatt egész nap fájjon a fejünk? Nem.

Arra a kérdésre, hogy miért fáj a fejed, ha túl sokat van copfban a hajad, egy egészen logikus magyarázat van.

Az Elle megkereste és megtalálta a választ.

tumblr_lxxdct51um1r4fexco1_500

Azért fáj a fejed, ha túl sokat van szoros lófarokban a hajad, mert a fejbőröd folyamatosan kínozva van. A szoros copf húzza a fejbőröd, és ezzel együtt az alatta lévő idegek is terhelésnek vannak kitéve. Az érzőidegeknek nem teszel jót vele, így ne is csodálkozz, ha sokat fáj a fejed miatta. Arról nem beszélve, hogy a migrénre is hajlamosabb leszel, a hajad meg gyorsan megtörik, ami nem tesz jót a tincseidnek.

Ez nem azt jelenti, hogy soha ne viseld mostantól copfban a hajad. Egyszerűen csak arról van szó, hogy mérsékeled a dolgot: ha teheted, inkább hordd kibontva vagy laza kontyban. Ha meg nagyon copfos lány vagy, a kócosabb változata is biztos bejön.

y4djzo

Ha kíváncsi vagy, miért nem szabad a hajgumit a csuklódon hordani, ide kattintva elolvashatod. Röviden annyit róla, hogy egy lány kórházba került, életveszélyes állapotban.

Itt van még jó kis kontent