A nude ajkak bibliája

Szerző: Brooke

A nude száj sokunknál örök mumus, aminek valószínűleg egyetlen oka van: azt hisszük, szarul áll. Erről viszont szó sincs, csak jobban el kell mélyedni a dologban. Megtettem helyetted, összeszedtem néhány tudnivalót.

Kim Kardashian szelfikirálynő az, aki a nude száj ősanyja. Bármennyire is utálod, így van. Komolyan, szinte kivétel nélkül mindig a bőrszínétől alig eltérő rúzst vagy szájfényt visel. Az egyetlen oka annak, hogy neki jól áll, az, hogy a legmegfelelőbb színt választják ki neki a sminkesei. Azt, ami illik a bőréhez, kiemeli a száját.

Használnak hozzá szájceruzát, aminek kötelezően meg kell egyeznie a rúzs színével. A pőre szájhoz mindig erős szemsmink, szépen kidolgozott szemöldök passzol igazán. Amíg az ajkaknál a természetességen van a hangsúly, addig a szemen mondjuk a füstösségen. A kettő tökéletes ellentétet alkot, így lesz igazán szexi és dögös a végső küllem.

kim-kardashian

Igen, tudom. Még jó, hogy a tévés/instagramos/whatever személyiségeknek mindig tökéletes a sminkjük, hiszen két profi sminkes dolgozik az arcukon, miközben egy ember öltözteti, még kettő meg a hajával babrál. Jogos, ettől függetlenül miden esélyed megvan rá, hogy te is legalább ilyen jó sminket dobj össze magadnak. Mondom, mi a teendő.

Hogyan válassz jó nude rúzst?

A nude színű rúzst arról ismered fel, hogy két árnyalattal sötétebb, mint a szád valódi színe. Ezért van az, hogy ami a barátnődnek jól áll, rajtad nem biztos, hogy jól fog mutatni. Feltételezem, nem pont egyforma az ajkatok.

Arra figyelj, hogy semmiképp ne világosabb árnyalatot akarj, mint amilyen a kiinduló szín, mert akkor jön a hulla hatás…

kim-kardashian-kiss-nude-lipstick-gif

Kell szájceruza vagy sem?

Szerintem kell, de ez teljes mértékben rád van bízva. Ha sokszor használod a rúzsod, egy idő után totálisan deformálódik. Nem lesz használhatatlan, csak nem fogsz tudni szép ívet rajzolni a szádnak. Ezért jó, ha van egy ugyanolyan színű szájceruzád, mint amivel színezed. Megrajzolhatod vele a kontúrt, a maradék részt pedig csak ki kell töltened.

Nem ajánlatos egyébiránt rúzs helyett a szád egész felületén szájceruzát használnod,

mert borzasztóan gyorsan kiszárítja az ajkadat.

Az már szinte tök mindegy, milyen márkát használsz.

large

Lehet mattosítani?

Lehet, persze. A rúzs mattosításáról ide kattintva olvashatsz bővebben. A baj ezzel az egész mattosító dologgal pusztán annyi, hogy szárít, de nagyon. Kényelmetlen érzés, száraznak érzed egy idő után az ajkaidat, ezért is fontos, hogy hidratálj, valamint radírozd le egy héten legalább egyszer. Így nem fog kicserepesedni, és szuperül mutatnak majd rajta a nude árnyalatok.

Tipp: kapható drogériákban is olyan nude rúzs, ami alapból matt. Nem tökéletes egyik sem, de egy próbát mindenképp megér.

Mihez passzol?

Bármihez, tényleg bármihez. A nude száj alapjáraton egy kicsit természetesebb végeredményt ad, ami azért is jó, mert így legalább nagyobb hangsúlyt kaphatnak a szemek. Jöhet minden, ami nagyon füstös, nagyon fekete vagy nagyon cica. A lényeg, hogy erőteljes legyen.

maxresdefault

 

Itt van még jó kis kontent