Kókuszolaj a szépségápolásban

Szerző: Brooke

Minél inkább hiszek a természetes alapanyagokból készült termékek hatásában, annál jobban hatnak, mert a nagyipraktikák tényleg működnek, és ami a legfontosabb, egészségesebbek (és olcsóbbak), mint bármi más, amit a szépségiparban kapni lehet. Most a kókuszolaj jótékony hatásairól fogok mesélni.

Minden alább leírt otthoni praktikához teljesen organikus, szűz kókuszolajra van szükség, amelyet szobahőmérsékleten kell tárolni. Azért ne használj már finomított vagy korábban már hőkezelt kókuszolajat, mert ezek az eljárások megfosztják gyógyító és antioxidáns hatásától.

giphy

Hajápolás

#1 Megszünteti a haj szárazságát

A kókuszolaj valódi csodafegyver a száraz, töredezett hajra, mivel a benne található zsírsavak lágyítják és puhítják a hajszálakat. Úgy használd, hogy a tenyeredre teszel belőle egy keveset, majd a fejbőrödbe és a hajvégekbe masszírozod az olajat. Hogy még jobban el tudd oszlatni, fésüld meg a hajad, majd csavard egy törülközőbe, és 15 perc után mosd meg. Ha tutira akarsz menni, egész estére olajosan hagyod a hajad, és reggel mosod meg. Öblítsd ki alaposan, mert az olajat nagyon nehéz kimosni a hajból.

#2 Korpásodás ellen is jó

A korpásodás és a száraz fejbőr édestestvérek, együtt jár egyik a másikkal. Az előbbi olyan kellemetlen panasz, amit a legtöbben szégyellnek. Ha küzdesz vele, akkor is felesleges naponta hajat mosnod, mert ezzel sokszor csak rontasz a helyzeten. A korpásodás elleni samponok jók, de ha azok sem használnak, próbáld ki a kókuszolajat. Masszírozz egy kevés olajat a fejbőrödbe, dörzsöld a hajtövekre, de csak óvatosan, aztán néhány perc után mosd meg a hajad.

gigi-hadid

Bőrápolás

#1 Leszedi a vízálló sminket

Még a vízálló szempillaspirált is leszedi, méghozzá anélkül, hogy a szemed dörzsölésétől töredezni kezdenének a szempilláid. Alig pár cseppnyi kókuszolajat kell csepegtetned egy vattára, és körkörös mozdulatokkal pillanatok alatt leszedheted magadról a sminket. Sőt, nemcsak a sminket távolítja el, de még hidratálja is a bőröd. Ha kész vagy, mosd meg az arcod, ahogy azt máskor is teszed.

#2 Használd highlighterként

A kontúrozás azért van, hogy kiemeld vele az arcod szebb részeit úgy, hogy a neked nem tetszőket elrejted. Becsapós kicsit, néha túlzásba is visszük, de összességében egy remek trükk. Ha nem vagy elég kipihent, az a bőrödön is meglátszik. Annyira, hogy még a színe is megfakul. Azért, hogy ezt eltüntesd, a szokásos módon készítsd el a sminked, és egy nagyon kevés kókuszolajat tegyél azokra a részekre, ahol a highlightert használtad. Ha olajos a bőröd, csak óvatosan. Itt olvashatsz arról, hogyan mattosíthatod az arcod.


#3 Krém éjszakára

Ahelyett, hogy méregdrága hidratálókrémekre és test- meg arcápoló cuccokra költöd a pénzed, inkább válassz egy természetes megoldást, ami még működik is. Használhatod önmagában, de összekeverhetsz belőle egy kicsit a kedvenc testápolóddal. A benne lévő antioxidánsok felveszik a harcot a ráncok ellen, a zsírsavak pedig megőrzik a bőr nedvességét. Köszönj el a száraz bőrtől!

#4 Ajakbalzsam

Ha cserepes a szád, vagy hajlamos a kiszáradásra, kenj rá egy kis kókuszolajat. Úgy fog hatni, mint bármelyik ajakbalzsam. Puhává, egészségessé teszi az ajkaid megakadályozva a száj kiszáradását.

#5 Borotválkozás utáni balzsam

A borotválkozás rendesen kikezdi a bőrt, ezért próbáld minimálisra csökkenteni a szőrleszedések számát. Arra az esetre, ha úgy érzed, a lábad borotválás után olyan, mint egy sivatag, a hidratálókrém mellett a kókuszolaj is nagyon jó hatással lesz rá.

Ápolja, megnyugtatja a bőrt anélkül, hogy zsírossá tenné azt. A hónaljadon használd bátran, mert bőrnyugtató hatása mellett még a kellemetlen szagokat is megszünteti.

68478633000000_original

Egészség

#1 Gargarizálj kókuszolajjal

Ennek az olajnak nemcsak gombaölő, hanem antibakteriális tulajdonságai is vannak. Egy evőkanálnyi kókuszolajjal nyugodtan gargarizálj 20 percen keresztül. A baktériumokat megöli, a fogakat fehéríti, a leheletet frissé teszi, az íny egészséges lesz tőle, a fogszuvasodást megelőzi. Csodaszer.

#2 Gyógyító hatása is van

Méghozzá olyan szinten, hogy a sebek hamarabb gyógyulnak tőle, az égési sebek körül kialakult gyulladást gyorsan csökkenti. Megakadályozza a bőr vízvesztését, így az nem lesz száraz.

 

Forrás: Babble

Itt van még jó kis kontent