5 cucc, amivel feldobhatod a telet

Szerző: Andrej

Nyakunkon a tél, és jön a kötelező vásárlástúra, a leggyűlöltebb része az évszaknak. Hosszú sorok, órákig próbáló emberek, tömeg, mindannyiunk rémálma! Épp ezért összeszedtük, hogy mi az az öt dolog, amit mindenképp be kell szerezned. Így már céltudatosan mehetsz a tömeg ellen, és talán túléled a ruhatárad frissítését is! Talán… 

Mindig hangsúlyozzuk, hogy a legtöbbet az ember akkor képes kihozni magából, ha a viszontagságos időjárás kihívásaira még a legzordabb évszakokban is lehetőségként tekint, nem pedig átokként. Igaz ez az elegánsabb kabátokra vagy épp a pulóverekre is, meg úgy általában azokra az opciókra, amiket a réteges öltözködés nyit meg.

justin_timberlake_suit_tie_gif-3

#1 DA GARBÓ

Bárki bármit mond, nincs egyszerűbb és nagyszerűbb dolog ennél a klasszikus, örök darabnál. Ha elegánsan, de mégsem ingben és zakóban szeretnél megjelenni egy eseményen, a legjobb választás. Válassz világosabb, kötött darabot, és rögtön a luxus érzetét keltheted ezzel a felsővel! Épp a minap írtunk egy fontos pozitívumáról, de további előnye a típusnak, hogy a sállal sem kell bajlódnod.

overcoat-turtleneck-dress-pants-double-monks-sunglasses-original-5607

#2 VILÁGOS SZÍNŰ/CAMEL KABÁT

Ahogy egyik előző cikkünkben említettük, a camel színű darabok bizonyos hajszínhez és bőrtípushoz must have kategóriába tartoznak. Úgy általában elmondható, hogy a tél egyébként is borongósabb, szürkébb árnyalatait érdemes a melegebb, több sárgát tartalmazó árnyalatokkal feldobni! Egy szövetkabát lesz a legjobb választás, időtlen és klasszikus, és – ha pengébb minőséget veszel – még évek múlva is vissza tudsz nyúlni hozzá.

2e9daabafdc69f9288bc69429a6e4438 5fa59319155d13bfc94e395c8871a240

#3 OVERSIZED/HARSÁNYABB SÁLAK

Ez inkább a vakmerő arcoknak javasolt. Megvan a kép, amin Lenny Kravitz egy óriás sálban szeli az utcákat? Na határozottan nem ez a cél, de a sima, egyszerű sálakat is dobhatod. Egyre több boltban elérhetőek a kettő közti méretű darabok, amik nemcsak melegítenek a mínuszokban, de kiegészítőként is helytállhatnak. Színes vagy sima fekete, szürke, teljesen mindegy, ezzel a kissé túlméretezett kiegészítővel nem tudsz mellélőni, önmagában is szembetűnő.

60daafaf899d362d1f0ee8f204b78293 495e6d395068c0fe61eeb2de681cfe12

Itt jegyezzük meg, hogy a sál az elhelyezkedése miatt az egyik legfontosabb kiegészítő, mivel közel van az arcodhoz. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy a kabátodhoz és a fizimiskádhoz a színskála alapján megfelelőn passzintva rettenetesen feldobhatja, vagy akár el is cseszheti az összképet. Ez mondjuk például jó:

#4 A TÖKÉLETES CIPŐ

Mi, férfiak hajlamosak vagyunk felrántani valami bakancsot, és kész, szevasz tél, szevasztok emberek, jól van ez így. Pedig a helyesen megválasztott cipő épp olyan fontos, akár a kabát vagy bármelyik más része az öltözéknek. Télen legyen legalább két fajta, hűvösben is használható cipőd a szekrényben: egy elegánsabb és egy kevésbé kényes darab. Az elegáns téli cipő lehetőleg fekete legyen, mert ehhez általában egyszerűbb öltözni, és könnyű ápolnod télen, kevésbé látszik rajta a kosz.

Ügyelj arra, hogy minőségi darabot válassz, elvégre az év két legnagyobb ünnepét is ebben fogod lenyomni, a karácsonyt és a szilvesztert. A legjobb döntés egy fekete, bőr bokacsizma lesz, amit már a fast fashion boltokban is könnyen beszerezhetsz.

Fontos! Nagyon frankón néznek ki a barna vagy fekete velúr (vagy velúr hatású) lábbelik is. Ezek a legtöbb anyagú nadrághoz mennek, rendkívül igényes hatást keltenek, ám ügyelni kell arra, hogy baromira könnyen koszolódnak és kopnak. A tisztításuk pedig extra szopás. − a szerk.

what-wear-chelsea-boots

boots-for-men-fashion-jzwjtutcacy

A bakancs több, mint gondolnád

A bakancsokról is ejtsünk pár szót. Fontos észben tartanod vásárlás alatt, hogy milyen téli ruháid vannak. Színben passzoló cipőt válassz, ezután már csak arra kell figyelned, hogy kellően meleg és kényelmes legyen; a téli csuka kiválasztásánál a megmunkálás és a bélés sokkal fontosabb, mint egy olcsóbb sneakernél, amit a fesztiválszezonra veszel.

Így válassz cipőt a nadrághoz

 

#5 MERÉSZEBB SAPESZ VAGY KALAP

Télen a haj vs. sapka kérdés a legnagyobb szopó! Nem lehet belőni, mert megfagy a fejed, ha beveted a nagy kötött sapkát, akkor túléli a fejed a kinti mínuszokat, de ahogy leveszed, úgy nézel ki, mint Albert Einstein egy nagyon rossz alvás után. A megoldás: hát az tökre nincs! Télen sapkát hordani mindenhogy szívás, annyit tudsz csinálni, hogy legalább valami menő darabot vadászol magadnak, hogy ne utáld viselni. A jó anyagú, szürke darabok nagyon futnak, próbálj ráakadni egyre. Akár kalapot is szerválhatsz, klasszikus külsőt kölcsönöz, plusz könnyen úgy nézhetsz ki vele, mint aki nagyon vágja, hogy mi a dörgés divat téren. Ezekről Narin írt korábban egy átfogó iránymutatást.

layers-for-spring-hat-beanie-style-streetstyle-tommy-ton

Ez a mi vásárlólistánk, reméljük, neked is segít abban, hogy ne kapj agyfaszt egy pláza vagy a körút közepén összerogyva! 

Itt van még jó kis kontent