Szemöldökmítoszok, amiket ne higgy el

Szerző: Brooke

Életemben nem gondoltam volna, hogy a szemöldökünk egyszer mindannyiunknak olyan fontos lesz, mint 2016-ban. Oké, a hajtrendek is állandóan változnak, de hogy a szemöldöktrendek is… Fura, mégis valahol tetszik.

Olyan nagy hangsúlyt fektetünk a homlokszőrünkre mostanában, hogy egyre kevesebb lányt/nőt látok szar szemöldökkel. Kivételek persze mindig vannak. Bőven vannak. A Hello Giggles összeszedett 3 szemöldökmítoszt, amit semmiképp nem szabad elhinnünk.

Kezdhetném a sort azzal, hogy bemutatom a szemöldökgyilkos hibákat, de azt itt már rég megtettem. Inkább jöjjenek a mítoszok, amiket most azonnal el is felejthetsz. Kivéve az utolsót, az félig igaz.

raw

#1 Szemöldökszedés és gyantázás után a szemöldök máshogy nő vissza

Miért nőne vissza máshogy? Nagyjából egy hét után újra megjelennek az idegesítő és ki nem szedhető szőrszálak a homlokon, amikből 4 hét után komplett esőerdő lesz. Nem lesz se vékonyabb, se dúsabb a szemöldök.

Függetlenül attól, hogy csipesszel szeded a szemöldököd, vagy gyantázod, csak az íven és a formáján tudsz változtatni, a szőrszálaid mennyiségén elég nehezen.

eyebrows3

#2 Van olyan szemöldökforma, ami mindenkinek jól áll

Most mondom: nincs. Hiába akar mindenki egyforma szemöldököt, mert épp az a trend, egyszerűen képtelenség, hogy mindenkinek jól álljon ugyanaz.

A szemöldök a hajszínhez hasonlóan egyedi dolog, mindenkinek más áll jól. Lehet, hogy ugyanaz a forma jól áll neked és a barátnődnek, de egy kicsit mindenképp alakítanod kell majd rajta itt-ott. Ne legyen ugyanolyan vastag vagy vékony, hasonlók. Minden az arcod formájától függ.

62d0a9ebfc1442d846eb85f566039f85

#3 Ha nagyon kiszeded, nem fog többé visszanőni

Félig-meddig igaz, de itt sokkal inkább arról van szó, hogy a sok mérgező cucc, amit „szépségápoló termék” néven adnak el nekünk, eléggé tönkreteszi a bőrünket. Ettől ritkulhat meg a szemöldök, nem pedig attól, hogy túl gyakran húzogatod a szőrszálaidat.

Tipp: ha hullik a szemöldököd (vagy a hajad), kenj rá ricinusolajat vagy kókuszolajat.

tumblr_m7vwa6scdz1rt3fn2

Itt van még jó kis kontent