Ezért kell reggel is megmosnod az arcod

Szerző: Brooke

Azt mondják − és erről már írtam korábban −, hogy legalább annyi időt kell arcápolással töltenünk, mint amennyit sminkeléssel. Logikus, talán be is szeretnénk tartani, de sokszor lehetetlen.

Miután estefelé hullafáradtan hazaérünk, és lemossuk a vakolatot magunkról, amivel egész nap kínoztuk a bőrünket, semmi máshoz nincs kedvünk, csak dögleni. Viszont az esti arcápolás, sminklemosás mellett a reggeli arcmosás is nagyon fontos. Még akkor is, ha elaludtál, és rohanásban vagy. Megmondom, miért.

shower-gif
#1 El kell távolítanod a koszt az arcodról

Ha hiszed, ha nem, este, miközben alszol, ugyanúgy „koszos” lesz az arcod. A párnádról összeszeded a szöszt, a levegőben lévő por beleragad a pórusaidba, és még sorolhatnám. Az arcod pont elég nagy ahhoz, hogy szennyeződéseket gyűjtsön össze, ami miatt gyönyörű pattanásokkal kel(het)sz majd reggel.

#2 Tiszta bőr = szebb smink

Ha olajos a bőröd, reggelre még jobban csillogni fog a fejed. Hiába kened rá a tökéletesnek hitt alapozód vagy a mattosító púdered, nem lesz az igazi. A felesleges olajokat ugyanúgy el kell távolítanod az arcodról reggel, mint ahogyan azt este is teszed.

Azzal, hogy megmosod reggel az arcod, és megtisztítod a szennyeződésektől, sokkal könnyebb dolgod lesz, mikor sminkelésre kerül a sor. Úgymond előkészíted a terepet a sminkeléshez. Szebben simul majd a bőrödre az alapozó, egyenletesebb lesz a végeredmény, és még csillogni sem fogsz 1 óra elteltével.

selenagif

#3 A hidratálás miatt is fontos

Lefekvés előtt és kelés után is fontos, hogy egy-egy pohár vízzel zárd/indítsd a napod. A 8 óra alvás miatt a szervezetednek reggel szüksége van a vízre, nemcsak belül, hanem kívül is. Hidratálj úgy, hogy megiszol egy nagy pohár dihidrogén-monoxidot, majd megmosod az arcod langyos (!) vízzel.

Ha az arcmosást beépíted a napi rutinodba, nem csupán a bőröd lesz egyre szebb, hanem a sminked is jobban fog mutatni.

Itt van még jó kis kontent