9 mítosz a bőrödről, ami nem igaz

Szerző: Brooke

A hideg levegő kiszárítja a bőrt, az állandó sminkben mászkálás meg csak tönkreteszi azt. Van benne igazság, de sokkal kevesebb, mint gondolnád. Olyan mítoszokat mutatok neked, amiket valószínűleg eddig te is (én is) elhittél. Nem gáz, de itt az ideje tisztázni ezeket.

Erről majd még lesz szó, de azért elmondom előre. Annyi időt kéne arcápolással töltened a nap végén, mint amennyit a sminkeléssel a nap elején. Tudom, este, amikor hulla fáradtan hazaérsz, semmi kedved fél órát ácsorogni a tükör előtt, hogy 4-féle krémmel és 5-féle módszerrel tisztítsd meg a bőröd.

Sokszor már az is nehézséget okoz, hogy a sminked lemosd magadról. Viszont venned kell a fáradtságot, ha szép bőrt akarsz. Plusz nem árt ismerned az alábbi 9 mítoszt, hogy tisztában legyél, mi mit vagy mit nem okoz valójában.

blog-blogger-cute-fashion-fashion-toast-girl-favim-com-71413

1# Mítosz: Sok víz = szép bőr

Igazság: A nagyobb mennyiségű vízfogyasztás nem feltétlenül javít a bőröd állapotán, kivéve akkor, ha már dehidratált vagy. Nyugodtan igyál annyit, amennyit eddig, nem kell ásványvíz infúziót magadra kötnöd, és 6 litereket meginnod egy ültő helyedben, ha megvan a 3,5-4 liter naponta.

2# Mítosz: Legalább egyszer hagyd lélegezni a bőröd egy héten

Igazság: Nem feltétlen ront a bőröd állapotán az, ha állandóan sminket viselsz. Szép dolog tőled, hogy egy héten egyszer-kétszer megpróbálsz smink nélkül is létezni, de ez sajnos édeskevés, ha az egészséges, pattanások és mitesszerek nélküli bőr a célod. Akkor van baj, ha nem fordítasz elég időt az arctisztításra.

Van egy olyan teória, ami szerint legalább annyit kéne arcápolással foglalkoznod a nap végén, mint amennyit sminkelésre szántál a nap elején. Ha belegondolsz, van benne logika…

3# Mítosz: A rendszeres arcradírozás miatt tisztább lesz a bőröd

Igazság: Ha túl sokszor radírozod az arcod, valóban megakadályozhatod a gyulladások kialakulását, de a bőrradírnak nem feltétlen a bőrtisztítás a feladata. A heti arcradírozást 2−3 alkalomra kéne csökkentened, arra viszont figyelj, hogy milyen a bőröd, és milyen bőrtípusra való terméket veszel magadnak.

Mindig olvasd el, mi van a cuccra írva.

maxresdefault

4# Mítosz: Megfelelő ápolással szűkítheted a pórusaid méretét

Igazság: A mítosz nem igazán állja meg a helyét, ugyanis az arcon lévő pórusok méretét leginkább a genetika határozza meg. Ha ezek el vannak tömítve (például alapozóval vagy más sminkcuccal), kitágulnak majd.

5# Mítosz: Ha kiizzadod a méreganyagokat magadból, szebb lesz a bőröd

Igazság: A verejték 99%-a víz, nincsenek benne szénhidrátok és méreganyagok sem, ahogy egyesek még mindig gondolják… A méreganyagokat a máj és a veséd segít eltüntetni a szervezetedből. Ez azt jelenti, hogy az edzés nagyon fontos, de azért, mert a vérkeringésed és az anyagcserédet javíthatod, csökkentheted a stresszt, és még aludni is jobban fogsz.

6# Mítosz: Botoxszal megelőzhető a ráncok kialakulása

Igazság: A botox önmagában nem segít abban, hogy ne legyél később ráncos. Való igaz, hogy a botox a már meglévő ráncokra jó hatással van, hiszen „feltölti” a mélyedéseket az arcon, viszont felesleges szurikkal kínoztatnod magad, ha egyetlen ránc sincs rajtad. Inkább hidratálj megfelelően, és próbáld természetes módszerekkel óvni az arcbőröd.

blogger-image-702045612_2

7# Mítosz: A természetes szépségápoló termékek nem irritálják a bőrt

Igazság: A természetes szépségtermékekben nincsenek agresszív vegyi anyagok, viszont illóolajok, mint a szegfűszeg vagy a fahéj, igen. Ezek is kiválthatnak allergiás reakciókat néhány embernél, bár azt meg kell hagyni, sokkal kisebb az esélye ennek, mint durva kemikáliákkal teli cuccok használata esetén.

Bármit is vásárolsz, mindig alaposan olvasd át az összetevők listáját, így megóvhatod magad az esetleges kellemetlenségektől. Amúgy ide kattintva találsz egy cikket, amiben a mandulaolaj pozitív hatásairól írtam.

8# Mítosz: A bőröd hozzászokik a termékekhez, amiket használsz

Igazság: Biztos veled is előfordult már, hogy egy jól bevált sminkcucc már nem úgy működött, ahogy korábban. Nem igazán arról van szó, hogy a bőröd megszokta a rendszeresen használt termékeket, sokkal inkább arról, hogy más-más kencékre van szükség a megfelelő hatáshoz. Ezt viszont befolyásolhatják olyan tényezők is, mint az időjárás vagy a hormonok. Például: ha a bőrödet szárazabbnak érzed, mint máskor, válts hidratálókrémet.

9# Mítosz: A hideg levegő kiszárítja a bőröd

Igazság: Ez egyrészt ugyan igaz, de sok esetben valójában a téli fűtés még jobban. Jó érzés a radiátor mellett ücsörögni, ősszel talán ez az egyik legjobb program, de nemcsak a levegőt, hanem az arcod nedvességét is ellopja a fűtés. Ha veszel egy párásítót, és estére bekapcsolod, amíg te alszol, a gép a száraz bőr problémáját könnyen orvosolhatja.

1b5926572464f2edf9cfcb18e3ac11da

Felhasználtuk (és néhol kicsit átdolgoztuk) a PureWow anyagát!

Itt van még jó kis kontent