Ezt lesd el! David Beckham

Szerző: Andrej

A social media virágzásának korszakában élni, több szempontból is dicső ez. Itt van például az egyszerű tény, hogy mindent egyetlen kattintással csekkolhatunk. Miért lenne ez másképp akkor, ha inspirálódni szeretnénk egy-egy rokonszenves híresség stílusából, öltözködési szokásaiból vagy éppen a hajviseletéből? Ha eddig nem gondoltál még erre, most segítünk abban, hogy megcsapjon az inspiráció bátorító szele! Ezt lesd el rovatunk első főszereplője: David Beckham.

Kevés férfi akad, aki ne irigyelné Becks valamelyik tulajdonságát. Legyen szó a sármjáról, a stílusáról (vagy gyönyörű feleségéről, a mesterkélten szúrós tekintetek koronázott királynőjéről − a szerk.), valamit mind akarunk belőle. De mitől is lett kvázi bálvány a világ egyik legismertebb, legnépszerűbb focistájából, aki 40 méterről úgy tette a labdát a ficakba (vagy Andy Cole lábára), hogy Puhl Sándor adja a másikat? Sporttudásán túlmutatva tisztelgünk David előtt, aki lényegében megtestesíti a modern kor férfiját. Vegyük sorra, mit érdemes ellesnünk tőle.

tumblr_n7212mllu61qjexqoo3_r1_500

#1 ARC-, BŐRÁPOLÁS

Nemhogy nem tagadja, szinte buzdít arra, hogy férfiként is ügyeljen az ember erre! Legyen szó hagyományos bőrápolásról vagy a szakáll rendben tartásáról, Becks fejedelmi szintre emelte az ápoltság fogalmát − még saját márkás termékeket is piacra dobott.

Férfi arcápolás SUPERGUIDE

„It’s not just about how you look, it’s how you feel”

A Biotherm férfi termékvonalának promójában mond pár érdekes és tanulságos dolgot, és az is kiderül belőle, hogy 7 percnél több neki sem kell reggelente a procedúrához.

https://www.youtube.com/watch?v=6_BIFAjDT90

biotherm-homme-david-beckham-001-960x640

Magáról az arcápolás alapjairól már írtunk korábban, ITT elolvashatod.

#2 HAJ

Órákig lehetne elemezni, milyen hajtranszformációkat hajtott (vagy hajtatott) végre, de egyet mégis kiemelnénk. Nem véletlen, hogy a legtöbb magára igényes férfi 40 fölött visszatér a klasszikus vonalhoz, ami végső soron az elegancia vitathatatlan hírnöke. Ezt David is belátta, így érettebb korára dobta a különböző fonatokat, punk undercut nyírásokat, és lehorgonyzott a brit-klasszikus fazon mellett.

Former England football player David Beckham smiles as he attends an event to launch the United for Wildlife campaign #WhoseSideAreYouOn which aims to use the power of sport to raise awareness of conservation issues around the world, in central London on June 9, 2014. The Duke of Cambridge, president of United for Wildlife, was joined by David Beckham, who heads a team of sporting stars backing the campaign to engage young people's support on social networks to combat the illegal trade in wildlife products. AFP PHOTO / LEON NEAL

Ha te is egy ilyen szakaszodba értél, mindenképp próbáld ki ezt a formát, amihez hasonlókról egyébként a legjobb elegáns férfi frizurákról szóló anyagunkban is ejtettünk pár mondatot. (Jeleznénk, hogy ezeknek a fazonoknak a vágásában is szívesen segítünk, de be is ugorhatsz pár styling tippért, hogy otthon is faszán be tudd lőni magadnak.)

Klasszikus Beckham-féle comb over séró.

Klasszikus Beckham-féle comb over séró.

Egy sajátos slicked back.

Egy sajátos slicked back.

beckham_hairstyles

Ez pedig egy képes összefoglaló a frizuráiról az elmúlt két évtizedből, a Unitedtől a Real Madridon át egészen az LA Galaxyig és a menedzser/üzletember periódusig.

#3 STYLE

A kevesebb több elvét vallva, abszolút a ruhatár alap darabjaira épít. Egy fekete slim fit póló, egy egyenes vagy skinny szárú farmer (a farmerek méretezéséről és szabásjelöléséről egyébként itt írtunk, tessék tanulmányozni!), egy basic sneaker vagy elegánsabb félcipő, és kész a szett. Ennek az egyszerű stílusnak a minőségi részét mi sem prezentálja jobban, mint a kétbetűs fast fashion hálózatnak tervezett saját márkás termékei, amik a „prémium alapdarabok” elven készültek.

david-beckham-1a07e8960-3967-43d1-af02-95b218b54148

#4 KIEGÉSZÍTŐK

Férfi létünkre kínosan érinthet a kiegészítő-kérdés, hiszen a szó hallatán szinte mindig a csillogó nőies csecsebecse ugrik be. Nos, Becks erre is rácáfol, némiképp alátámasztva azt, amiről − hasonló témában − mi is írtunk korábban. Stylistjának elve szerint elég egyetlen hangsúlyos darab a tökéletes szetthez, ami lehet egy márkásabb óra, egy még a férfiasság határain belül mozgó köves pecsétgyűrű vagy akár egy hosszú lánc. A lényeg itt is a minimalizmus és a „kevesebb több” elv.

david_beckham_2013-wallpaper-640x960

Ne legyél hasonmás!

A fentiek persze nem arról szólnak, hogy kompletten akarj átlényegülni valaki mássá, de egy-két trükköt a karizmád megőrzésével is érdemes lehet ellesni olyanoktól, akiknél azok szemmel láthatóan működnek. Sokszor apró változások is rengeteget adnak az összképhez, és hatalmas komfortérzetet nyújtanak.

Itt van még jó kis kontent