Így pakolj a szekrényedbe okosan

Szerző: Brooke

Valld be, a szekrényedben hetente egyszer eluralkodik a káosz. Főleg akkor, ha felöltözöl, aztán meggondolod magad, majd férfiakat megszégyenítő módon, szó szerint mindent visszahánysz a gardróbodba. Nem gáz, kétnaponta rendet rakni viszont annál inkább.

Félre ne érts, eszem ágában sincs turkálni a szekrényedben, de van egy tippem arra, hogyan rendszerezheted a szekrényed úgy, hogy elsőre megtaláld, amit keresel. Mert minden nő ismeri azt a pillanatot, amikor a komplett ruhakollekcióját kipakolja egyetlen fekete felsőért, ami valahol ott lóg a többi között. Na, ez a „valahol” a lehető legrosszabb hely.

Ezzel a praktikával elkerülheted a reggeli „nem találok semmit, és amúgy sincs egy rongyom se” idegbajos állapotot.

5c59884d1cb883048896fabbb234d03c

Mit kell csinálnod?

Ha tudatosan vásárolsz, jó ízlésed van, akkor a szekrényedben miért nem rend és béke uralkodik? Értem én, hogy a 21. század káoszkirálylányának lenni nem egyszerű feladat, de megkönnyítheted az életed pusztán azzal, hogy logikusan átgondolod, mit hova pakolsz.

Egyik kedvencem, hogy színek szerint pakolok. Remekül működne is, ha nem csak fekete cuccok lógnának a fogasokon. Épp ezért kezdtem el aszerint rendszerezni, hogy melyik milyen alkalomra való. Mondjuk jobbra a hétköznapi szettek, balra a buliba valók, középre meg az, ami marad.

Miért működik?

Mert ahányszor kinyitod majd a szekrényt, látni fogod (és egy idő után meg is jegyzed), hogy mit hol találsz. Hova kell nyúlnod akkor, ha valami csinosat keresel, és hova akkor, ha edzeni indulsz. Nem bolondulsz meg attól, hogy minden ruhadarabodat máshonnan kell előtúrnod, praktikusan és kényelmesen öltözhetsz  fel reggelente. Ez napi -1 agyvérzés.

7

Itt van még jó kis kontent