A bronzosító helyes használatáról

Szerző: Brooke

Ha van sminktermék, aminek igazán sokat köszönhetünk, ha szépítkezésről van szó, az a bronzosító. Ugyanolyan fontos szerepe van a sminkelésben, mint a megfelelő alapozónak vagy a szempillaspirálnak. Csak néhány apróságra kell odafigyelned.

Sokszor már az sem könnyű feladat, hogy megtaláljuk a bőrünk színéhez passzoló bronzosítót, hát még akkor milyen bonyolult a helyzet, ha egy adott bőrtípushoz valót kell választani. Mindkét problémát igyekszem orvosolni, sőt, néhány további tippet és trükköt is találsz a cikkben.

Mi a bronzosító feladata?

Hát nem az, hogy önbarnítóként használd. Nyáron sokkal könnyebb a bőrödhöz passzoló bronzosítót találni, ilyenkor ugyanis több árnyalat közül választhatsz, hiszen alapból barnább a bőröd. Télen a világosabb, rózsaszínesebb árnyalatok használatosak. A bronzosító feladata, hogy egy kis színt vigyen az arcodra, megszüntesse a sápadtságot, napcsókolta bőrszínt varázsoljon. Aztán ott van még az is, hogy az arccsontot és az arcvonalakat ki tudod emelni vele, ezzel egészséges és friss megjelenést biztosítva.

cheekbones

Milyen a neked való bronzosító?

Azt sajnos nem tudom megmondani, viszont az eladók segítségét bármikor kérheted. Azért adok valamiféle kiindulási pontot, hátha. Mint ahogy azt az előző bekezdésekben is írtam, fontos a bőröd színe és a típusa. Ha zsíros az arcod, ami állandóan fénylik, a matt és a por állagú bronzosító közül válassz. Ha száraz a bőröd, a krémes vagy a csillogó termékek a neked valók, utóbbival viszont vigyázz, nehogy túlcsillogj a hétköznapokon.

Milyen színű legyen?

Szintén csak általános kiindulási pontot tudok mutatni. Télen a rózsaszínesebb színek közül válogass, nyáron jöhetnek az 1−2 árnyalattal sötétebb bronzosítók, amiknek a színe mélyebb, mint a bőröd alapból. Tényleg max. 2 árnyalattal sötétebbet használj, mert elég vicces végeredményt kaphatsz, ha túlzásba viszed a dolgot.

bronzer

Mire lesz szükséged, és hogyan használd?

A bronzosítón kívül már csak egy finom púder- vagy pirosítóecset kell, amivel hatékonyan el tudod dolgozni a terméket. Miután lealapoztad az arcod, az ecsetet gyengéden mártsd bele a porba. Tényleg kevés kerüljön rá, mert egyik-másik bronzosító nagyon pigmentált, így képtelenség lesz szépen eldolgozni azt. Persze ha bohócnak készülsz, csak nyugodtan…

Magát a terméket mindig a hajtövekhez vidd fel, így természetesebb hatást érhetsz el. A hajtövektől egy vékony csíkban a halánték felé dolgozz, majd jöhet az arccsontod. Tulajdonképpen egy 3-as vonalán kell haladnod, hogy tökéletes eredményt érj el. Így:

how-to-apply-bronzer-to-pale-skin

A bronzosítás a pirosításhoz hasonlóan az utolsó lépések egyike, mindenképp le kell alapoznod előtte az arcod, hiszen valamibe bele kell ragadnia a pornak. Krém állagú termékkel nehezebb dolgozni, viszont ha megtalálod a tökéletes színt, ami jól áll, természetes hatást lehet elérni vele.

Még valami!

A bronzosító használata nem egyenlő a kontúrozással. Utóbbi sokkal erőteljesebb, nem csak a halánték és az arccsont kiemelésére való. Amíg a kontúrozás a teljes arcforma megváltoztatására szolgál, addig a bronzosítás csak feldobja, egészségesebbé teszi az arcot. A kettőt tessék nem összekeverni egymással!

Itt van még jó kis kontent