A teafaolaj és a hajnövesztés esete

Szerző: Brooke

A hajnövesztés időszaka minden férfi és nő rémálma. Férfiaknál azért, mert borzasztóan hülyén néznek ki, amikor egyik frizurából a másikba nő át a hajuk. Sapka, zselé és hajlakk, mindent bevetnek, hogy eltakarják a katasztrofális hajállapot hónapjait. Nőknél meg…

Igen, elmondhatatlanul szar érzés, mikor várod, hogy megnőjön a korona, de sehol semmi. Max. letörik a vége, ennyi. Szerencsére egymillió módszer és modern tabletta létezik, amivel serkentheted a növekedési folyamatot. Aztán vagy bejön, vagy nem. Na, de ott vannak azok az otthoni és olcsó (!) praktikák, amikkel állítólag ugyanazt a hatást érheted el − talán még jobbat is.

tumblr_nvjzvryov41smqnr0o1_1280

A mandula– és a ricinusolaj hatékonyságáról már írtam, ami pedig a hajnövesztést illeti, a teafaolaj egy ősi csodaszer. Ismert antibakteriális hatásáról, ezért a fejbőr fertőtlenítésére is használható. Amúgy jó még pattanásokra, mitesszerekre, de ha párologtatóba csepegtetsz egy keveset belőle, relaxációs hatású is.

Mit kell csinálnod a teafaolajjal?

Ha a hajadon lévő zsírt és a korpát szeretnéd offolni, adagolhatsz teafaolajat a samponodhoz is. A szokásos mennyiséghez, amit hajmosáshoz használsz, adj hozzá 2−3 cseppet. Ha a hosszú lobonc a cél, pakolást kell készítened. Kell hozzá 4 csepp teafaolaj, 2 evőkanál méz, 2 csésze szűrt kamillatea.

Miután a tea kihűlt, add hozzá a mézet, majd a teafaolajat. A keveréket masszírozd a fejbőrödbe, végül 10 perc után öblítsd ki a hajadból. Az eredmény szemmel látható lesz.

how-to-use-tea-tree-oil-to-promote-hair-growth

(Nem mellesleg az illata is jó. – a szerk.)

Itt van még jó kis kontent